FUGLEVENNER: Søsknene Elise (5) og Erik (7) Skogen Tørrestad deler gjerne både chips og bakervarene sine med fuglene på strandpromenaden i Kristiansand. Foto: Kristin Ellefsen
FORTØYNING: Kristiansanderen Tor Helge Midtbø har gått i lettbåten for å få fortøyd familiens 37 fots store Bavaria skikkelig. BåtnaboClaus Thorske hjelper til framme i baugen. Foto: Kristin Ellefsen
STEMNINGSFULLT: Sommer, sol og måkeskrik langs bryggene i Kristiansand. Foto: Kristin Ellefsen
TURIST: Ni år gamle Tobias Thorske fra Stavanger koser seg på båttur med familien. Foto: Kristin Ellefsen
FAMILIE PÅ TUR: Svanepar med fem unger på vei for å tigge mat. Foto: Kristin Ellefsen

KRISTIANSAND : – Vi er på en fem ukers lang seilferie, og stopper noen dager i Kristiansand før ferden går videre til svenskekysten eller Skagen. Det kunne godt vært litt varmere, men nå dukket i alle fall sola fram.

Claus Thorske fra Stavanger har med seg kone og tre små barn i familiens 33 fots store seilbåten. Han har akkurat hjulpet båtnabo Tor Helge Midtbø fra Kristiansand med å fortøye den 37 fots store Bavaria-en på nytt. Vinden får godt tak i store båter.

Det er lørdag formiddag, og barna Tina (4), Tuva (7) og Tobias (9) har lyst til å å se på når NRKs flytende kringkastingshus, MS "Sjøkurs" ankommer byen.

Litt bortenfor gjestehavna fôrer søsknene Elise (5) og Erik (7) Skogen Tørrestad fra Stavanger måkene og svanene med chips og brødvarer. De har gjort et stopp i Kristiansand for å besøke familie, før turen søndag går videre til Danmark.

– Det er blitt utrolig flott her langs strandpromenaden i Kristiansand, sier Kari Haugsvær fra Songdalen, som har besøk av de to barna og familien deres.