KRISTIANSAND: Dermed går kvartal 42 til mekling mellom kommunen og fylkeskommunen.

— Venstre synes det er blitt et veldig spennende bygg, derfor gir vi vår velsignelse til "Glorien", uttalte Solveig Nilsen i byutviklingsstyret torsdag.

Frustrasjon

Som Fædrelandsvennen omtalte tidligere i uka har fylkeskommunen reist innsigelse mot byggehøyden fordi de mener økt etasjehøyde bidrar til å løfte bygget én etasje.

Det har ført til frustrasjon hos menigheten Filadelfia og Morgenstjernen Eiendom AS, som sammen utvikler kvartal 42 med et nybygg på hele 27.000 kvadratmeter, i fire til seks etasjer. Etter å ha jekket seg hele seks etasjer trodde de saken var ferdig med bystyrets behandling i fjor vinter.

— Slik bygget er fremstilt, synes vi det blir bra med seks etasjer langs Elvegata, forkynte utvalgsleder Grete Kvelland Skaara fra KrF.

- Ønsker bygget

Saken kan i ytterste konsekvens ende i departementet, om den lokale meklingen ikke fører fram. Fylkeskommunens innsigelse ble blankt avvist av Kristiansands-politikerne, og det gleder utbyggeren:

— Dette var som forventet og håpet, uttaler Billy Øksendal, prosjektleder for Filadelfia, til Fædrelandsvennen etter møtet.

— Vi ser igjen at politikerne ønsker dette bygget. Nå håper vi virkelig vi finner en løsning med fylkeskommunen, tilføyer Line Halvorsen Fielding, utviklingsdirektør fra Morgenstjernen.

Utbyggeren håper nå de kan starte rivingen før sommeren, og byggearbeidet til høsten. I påvente av nybygget har menigheten med 1500 medlemmer flyttet fra Dronningens gate til Marvika.