KRISTIANSAND: For en drøy uke siden tok reporter Jim Rune Bjorvand på seg speedoen og testet Aquarama. Han har trillet terningen for det nye badelandet før den offisielle åpningen.

Badelandet: 4

BADELAND: Tradisjonelt , men med klatrevegg.

Badelandet er ganske tradisjonelt. Her er det bølgebasseng, strømkanal, klatrevegg og eget område for de minste. Strømkanalen som ligger i midten lever for alvor opp til navnet Skagerrak. Strømmen er så sterk og bølgene så store, at du sliter med å beholde speedoen på. Kult med en elv som går langs fasaden til Bystranda. Men, er badelandet for lite? Det kan fort bli trangt om plassen i denne delen av Aquarama.

Velværebassenget : 6

Velværebassenget ligger i enden mot Bystranda og har en fantastisk utsikt mot sjøen. Her er det ekstra varmt i vannet og du kan slappe av i sitte— eller liggebenker. Det skulle bare vært mulig å åpne opp vinduene mot stranda slik at vi får farge langs speedo-linjen om sommeren.

Vannskliene: 4

SKLIE: Morosomme, men for korte.

Aquarama har to vannsklier. Én hvor du kjører i ringer og én hvor det handler om å komme raskest mulig ned. Skliene i seg selv er morsomme, men som i de fleste andre badeland, er de alt for korte. Den raskeste sklien er unnagjort på drøyt sju sekunder.Veldig tøft at deler av skliene er gjennomsiktig plastikk. Det gir et ekstra sug i magen når du plutselig svever i løse luften. Stort pluss at de har tidtakersystem. Gøy for barn i alle aldere.

Surfebølgen: 5

SURFEBØLGE: Nærmeste man kommer Hawaii i Kristiansand.

Surfebølgen kommer til å bli en hit. Dette er det nærmeste kristiansandere kommer Hawaii. Enorme mengder vann pøses ut og så gjelder det å holde balansen oppå brettet. Jeg har aldri surfet før, og det tok kun noen få ganger før jeg klarte å stå i flere sekunder. PS! Pass på speedoen når du ramler. Det enorme vanntrykket drar den rett av hvis du ikke holder fast.

Idrettsbassenget: 6

50 x 25 meter og fire ganger så stort som den gamle svømmehallen. Det nye svømmebassenget er rett og slett enormt. I tillegg vil det nye stupetårnet skille menn fra mus. Det er rett og slett sykt skummelt å stå på toppen av timeteren og kikke ned. Bassenget er fem meter dypt, og med tanke på at du ser rett til bunns, føles det som du hopper fra 15 meter. Husk å strekke kroppen godt, ellers vil det til å svi i fua når du treffer vannet.

Konklusjon: 5

Aquarama er viktig for byen og utrolig gøy for både store og små. Men hvis dette blir så populært som jeg håper og tror det blir, kan det fort bli trangt om plassen – spesielt i badelandet. Det skal litt mer til for å fylle opp det enorme idrettsbassenget som altså er fire ganger så stort som det gamle.