UT PÅ TUR: Det var en lang rekke av skiløpere, også på det høyeste punktet av den populære Auvervassrunden på Hovden. Foto: Roald Ankersen
TRANGT OM PLASSEN: Det var trengsel de første kilometerne av det populære løypenettet på Hovden. Foto: Roald Ankersen
- FANTASTISK: - Helt utrolig å være på 1200 meter uten å kjenne et vindpust, sier Sigurd Sodeland og Ole Martin Rypestøl fra Mandal. Foto: Roald Ankersen
NYTER SOLA: Kåre og Lasse Byklum nyter sola før de skal ta resten av Auvervassrunden. Foto: Roald Ankersen

BYKLE: - Sånn har det vært i flere dager. Kun onsdag var det litt færre folk. Da er det mange som kommer og en del som reiser hjem. Men skjærtorsdag og langfredag har det vært helt vilt. Jeg kan nesten ikke huske det har vært så mange folk før, sier Alfred Georg Klausen som er leder for informasjonssentralen til Røde Kors i Agder.

Tom for suppe

Han står ved suppestasjonen til Røde Kors et par kilometer inn i løypenettet på østsiden av riksveien på Hovden. Der selger de kaffe, brus, sjokolade og suppe. Fra parkeringsplassen og opp til suppestasjonen gikk man i kø i skisporene.

PUULÆRT: Røde Kors sin suppestasjon er poulær. Leder for informasjonssentralen Alfred Georg Klausen sier at han sjelden har sett så mange i løypene. Foto: Roald Ankersen

— Det er en grunn til at løypa kalles Markens. Det er som Markens gate en sommerdag, sier Klausen, som gikk tom for suppe klokken 12.30 på dagen på grunn av den store strømmen av mennesker.

- Beste påska

Blant dem som fikk sikret seg suppeskåler før de gikk tomme var familien Andersen fra Flekkefjord.

Jentene Isabel og Inez på fire og sju år hadde gått langrenn opp til Røde Kors-stasjonen, mens lille Iben på seks måneder lå og sov i pulken.

KOSER SEG: Familien Andersen fra Flekkefjord fikk sikret seg suppe før Røde Kors gikk tom. Fra venstre: Per Gunnar, Isabel, Inez, Peder og Nadia (Iben sover i pulken) Foto: Roald Ankersen

— Det er den beste påska vi har hatt her, sier pappa Peder og farfar Per Gunnar, etter å ha feriert på Hovden de siste seks årene.

Langtur

Det utsagnet hørte vi hele veien innover i løypa. Folk satte seg i solskinnet langt oppover i fjellet. De gikk og smilte i skisporet, og flere rastet på det som vanligvis er helt forblåste fjelltopper.

Blant dem som var på langtur var Helge (7) og Geir Strand fra Vennesla. De var på vei rundt Auversvatn, en rundløype på 18 kilometer.

— Helt fantastisk! Den beste påska på mange år, sier Geir Strand.

Nesten vindstille

Enda lenger oppe tar Sigurd Sodeland og Ole Martin Rypestøl fra Mandal en ørliten stopp på nesten 1200 meters høyde ved Nordre Auversvasseggi.

— Utrolig. Fantastisk! Utbryter de.

MOT SOLA: Mange langrennsløpere trakk godt inn på fjellet på Hovden. Foto: Roald Ankersen

— Det er ikke ofte man kan stå så høyt oppe uten at man kjenner noe vind, sier Ole Martin Rypestøl.Været Langfredag har også vært veldig fint i fjellet, selv om det er noen flere skyer enn dagene før. På Hovden var det mange folk i alpinanlegget, og folk over alt i langrennsløypene. Til og med på vei opp til turisthytta Tjønbrotsbu gikk det en stim av mennesker midt på dagen.

- Kan ikke ha det bedre

Kåre Byklum og barnebarnet Lasse Byklum fra Kristiansand var nesten halvveis ute i Auversvatn-løypa og hadde planer om å gå resten av runden. Da vi traff dem nøt de sola ved en levegg bygd opp av snøkuber.

— Man kan ikke ha det bedre enn dette, sier Lasse.