BYKLE: — Skadetallet på Agder har nå passert 90 pasienter som har vært behandlet av mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps, noe som er færre skader enn i 2012, opplyser Alfred Georg Klausen, leder for Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps sin informasjonssentral.

Flere folk på fjellet

Som Fædrelandsvennen skrev i går er det langt flere folk på fjellet i forhold til fjorårets sene påske.

Påskeaften ble travlere enn samme dag i fjor, men antallet skader var lavere.

— Det har blitt meldt om en del skader på barn i alpinanlegg flere steder, spesielt på Ljosland og Bortelid. Noen brudd, og noen forstuvninger og fallskader. Det har også vært et henteoppdrag av medisinsk art i terrenget idag. Dette var på Hovden, opplyser Klausen.

Behandlet 950 skader

Røde Kors har totalt vært på 300 henteoppdrag i Norge denne påsken, og har behandlet 950 skader. Av dette er det 457 brudd- eller forstuingsskader og 242 sårskader.

— Dette er litt over normalen de siste årene. En del av skadene skyldes hard snø i løypene eller ar folk har utstyr de ikke vet hvordan de skal bruke, informerer Lars-Otto Laukvik i Røde Kors i en pressemelding.

— I store deler av landet har vi hatt den flottestepåsken i manns minne og det har medført stor utfart. Det er all grunn til åvære fornøyd med folks evne til å ta forbehold i fjellet. Vi opplever genereltat folk har vært flinke til å ta sikkerhetshensyn, både i anlegg og ute iterrenget, sier Laukvik videre.