MANDAL: – Jeg er nok litt distré. I fjor presterte jeg å brenne opp prekenen jeg skulle holde til den samme gudstjenesten. Det var kvelden før jeg skulle fyre opp i peisen, og krøllet sammen noe papir for å få fyr, sier sognepresten i Holum i Mandal.

Nettbibel

Det var under den tradisjonsrike skjærtorsdagsgudstjenesten i Kloster grendehus i Holum i Mandal, at presten måtte spørre forsamlingen om noen kunne låne ham en Bibel. Han fikk da låne en Iphone, og kunne lese dagens tekst fra Johannes evangelium på "Nettbibelen".

Det er første gang jeg har lest fra Bibelen under en gudstjeneste på en mobiltelefon

– Det er første gang jeg har lest fra Bibelen under en gudstjeneste på en mobiltelefon. Dette viser jo hvilken digital tid vi lever i, sier Håkon Borgenvik.

I talen sin siterte han for øvrig en prestekollega, som kvelden før hadde lagt ut noen gode ord på Facebook.

God oppslutning

Det deltok skjærtorsdag 60-70 personer på gudstjenesten i det lille grendehuset. Prestens datter Maria Bjerve Borgenvik og kantor Britt Turid Bentsen bidro med henholdsvis sang og pianospill. Gudstjenesten ble avrundet med varm mat og lek og moro ute i finværet.

– Terskelen for å komme til en slik gudstjeneste er nok litt lavere enn ellers. Det hadde nok ikke kommet like mange til en tradisjonell kirkegudstjeneste på skjærtorsdag, sier Håkon Borgenvik.

Guds ord i ballbinge

Det er ikke første gang menigheten i Holum samles til gudstjeneste utenfor kirken. Tidligere har de arrangert gudstjeneste både i en ballbinge, på en låve og langs elvebredden.