KRISTIANSAND: KIF-SANDEFJORD 27–31 (10–16)

— Det var ganske kleint i dag, rette og slett. Det er ikke noe mer å si om det, sier en skuffet KIF-trener Preben Nilsen.

Onsdag var det nærmest cupfinale å regne for KIF som spilte for og fortsatt være med i kampen om å overleve i 1. divisjon. Det klarte de ikke, og må etter firemålstapet mot Sandefjord ta turen ned i 2. divisjon.

— Det er utrolig surt og kjedelig, men det har jo ligget litt i kortene gjennom hele sesongen, sier Nilsen.

KIF-treneren sier laget kun har seg selv og skylde på, men synes det er synd at de ikke har klart å få ut mer av det potensialet som ligger laget.

— Vi har mye bra som vi nå må bygge videre på. Nå gjelder det bare å beholde flest mulig spillere, sier Nilsen. Selv om KIF på papiret ikke har noen mulighet til å holde seg i divisjonen, ønsker de likevel å gi alt i sesongens tre siste kamper for å beholde 10. plassen.

— Det er viktig for oss fordi det kan bli en avgjørende plass dersom noen av lagene som kjemper om opprykk til 1. divisjon ikke skulle få lisensen for neste år i orden, sier Nilsen.

I følge Nilsen er det flere lag som er i faresonen for å få lisensen indratt.

— Vi må ta med oss det vi kan. Og det er jo ikke noe nytt i håndballen at klubber ikke klarer å få lisensene på plass, sier Nilsen.