AGDER: — Det er vel noen som benytter finværet til det siste, så det blir nok en del hjemfart i dag. Vi forventer en topp mellom klokken 14 og 16, sier vaktoperatør Sissel Høgli ved Veitrafikksentralen.

Hun opplyser at årets finvær og store snømengder har ført til større trafikk mot fjellet enn det var i fjor. Likevel forventes det ikke køer på veiene mandag ettermiddag.

— Vi tror dette skal gå greit. Veldig mange dro hjem i går, og også en del lørdag. Da så vi at det var stor hjemfart, men spredt utover dagen.

Glatte partier

Skal du kjøre hjem fra fjellet, er det likevel flere ting du bør være oppmerksom på:

- En del steder kan det være smeltevann som fryser på siden det er kaldt. Ellers er det vekslende bart og snødekke i høyden, med fare for glatte partier mange steder.

Det viktigste rådet og den klare oppfordringen fra veimyndighetene er å tilpasse farten etter forholdene og holde fartsgrensen.

— Mange har det uforståelig travelt i påsketrafikken. Det er bedre å komme litt senere frem enn å ikke komme frem i det hele tatt, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen til Aftenposten.

På landsbasis i fjor ble fem drept, 17 hardt skadet og 153 lettere skadet i påsketrafikken, ifølge Statens vegvesen.

16 mistet førerkortet

I år er ingen blitt hardt skadet eller drept i trafikken i Agder i påsken.

— Sånn sett er jeg fornøyd med påsketrafikken. Men jeg forundrer meg over bilistene som vil risikere flere tusen i bot for å komme hjem noen minutter tidligere, sa UP-sjef på Sørlandet, Øystein Krogstad til Fædrelandsvennen søndag.

Han opplyste da at 12 personer har blitt fratatt førerkortet for fartsovertredelser og adferd. Fire personer har mistet førerkortet for promillekjøring, og i tillegg er 171 personer ilagt forenklet forelegg.