VINJE: I ettermiddag gikk det et snøskred ved Nupsegga i nærheten av Haukeli. Det ble observert skispor inn i skredet, og først meldte politiet at det ikke var spor ut av det.

Men det viste seg å være feil.

— Det er like mange spor ut av skredet som inn i det. Fire lavinehunder har søkt gjennom skredområdet, uten funn, sier Monica Hagerup hos Norske Redningshunder til Fædrelandsvennen.

Skredet var på 150 ganger 75 meter. 25 mannskaper fra Røde Kors bidro i letearbeidet, i tillegg til to luftambulanser fra Ål og Arendal.

— Aksjonen er avsluttet. Det er foretatt overflatesøk med over 20 mann fra Røde Kors, lavinehunder har søkt gjennom skredet og det er gjort teknisk søk med luftambulanse. Det konkluderes med at ingen er tatt av skredet, opplyser operasjonsleder Gunnar O. Hanssen i Telemark politidistrikt.

Likt antall spor

Meldingen om snøskredet kom inn like over klokken 18. Det ble da slått full alarm.

En time senere meldte luftambulansen at de hadde foretatt teknisk søk i området.

— Skredet har gått for et par timer siden. Vi er sikre på at det er skispor inn i det, og jobber nå på spreng for å sjekke det ut, sa Hagerup ved 19-tiden søndag.

En forsker som befant seg i skredområdet mente å ha sett like mange spor ut av skredet.

— Mannskaper fortsetter overflatesøk, opplyste operasjonsleder Hanssen like over klokken 20. Tre timer etter meldingen kom inn, ble aksjonen avsluttet.

Lang tid før varsling

Det ble sendt fire lavinehunder til skredområdet, som ligger på kommunegrensen mellom Vinje og Odda, nordvest for Haukelitunnelen.

— Melder gikk på ski, og måtte selv komme til mobildekning før han fikk meldt fra, sier Hagerup.

Politiet etablerte base ved brøytestasjonen på Haukeli. De ba om tilbakemelding fra skiløpere dersom noen hadde utløst skred nord for Haukeliseter.