trailer_lyngdal2.jpg
trailer_lyngdal.jpg

LYNGDAL: Operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt forteller det var en utfordring for bilbergerne å rydde opp etter den kraftige brannen i en semitrailer ved Åtlandstunellen i Lyngdal.

Sigbjørn Andreas Hofsmo fra Lund i Rogaland var blant de første som kom til stedet. Trekkvogna var da overtent, med høye flammer fra førerhuset.

— Føreren stod ved siden av. Han virket oppskaket, sier Hofsmo.

Startet bak hengeren

trailer2.jpg Foto: Sigbjørn Andreas Hofsmo

Ifølge politiet var kjøretøyet norskregistrert og føreren polsk. Det er ikke opplyst hvordan føreren har kommet seg videre. Ifølge opplysningene politiet sitter med, startet brannen mellom trekkvogna og tilhengeren. — Vi kalte ut brannmannskaper fra Lyngdal og kjørte ut. Mannskapene fra Lyngdal kom først frem og slukket brannen, sier overbefalsvakt Torbjørn Høiland i Brannvesenet Sør.

Etter at brannen var slukket brukte mannskapene flere timer på å tørke vekk dieselsøl i veibanen.

— Det var store mengder diesel i veibanen og et stykke inn i tunnelen. Vi brukte hele natten på å vaske det vekk, sier Høiland.

Gjennom dieseltanken

Flammene hadde også spist seg gjennom dieseltanken, som dermed måtte tømmes på stedet.

- Vi måtte vente til brannvesenet hadde tømt tanken for diesel før vi kunne frakte bilen bort, sier bilberger Ove Fjell hos Hunsbedt bilberging.

Der står nå vogntoget plassert i påvente av å bli skrotet.

— Dette er de verste jobbene vi har, ettersom ingenting virker og alt er brent i stykker, sier Fjell.

Fjell opplyser at brannen trolig oppsto som følge av et lekk dieselrør.