HÆGEBOSTAD: Politiet opplyste på Twitter klokken 18.45 at den 87 år gamle mannen som var savnet ved Eiken i Hægebostad, var funnet i god behold.

Mannen ble funnet fire timer etter han ble meldt savnet.

— Vi er glade for at vi fant ham før det ble mørkt, for det er veldig tett tåke, og han var ikke særlig godt kledd. Så det ville vært utrivelig å være der i natt, sier Kent Rabben, operativ leder i Norske Redningshunder Vest-Agder, til Fædrelandsvennen.

Kikket etter sauer

Den 87 år gamle mannen skal ha gått seg vill da han gikk ut for å kikke etter sauer. Han ble funnet av en politihund. ved et vann litt sør for Blåberg.

— Han var glad for å bli funnet, og gikk ut for egen maskin. Men han var nok litt kald, sier Rabben.

- Krevende terreng

25 personer fra Røde Kors Hjelpekorps og fire hunder fra Norske Redningshunder ble kalt ut. Mannskapet brukte to firehjulinger i søket. Det var ikke mulig å søke med helikopter på grunn av den tette tåken.

— Det er bratt og krevende terreng, i tillegg til tett tåke, som gjør letearbeidet krevende, sa operativ leder i Vest-Agder Røde Kors, Terje Haugen, til Fædrelandsvennen mens leteaksjonen pågikk.

Mannen ble meldt savnet klokken 14.44 søndag ettermiddag.

Fire hunder

Hovedredningssentralen ble orientert om aksjonen.

— Hovedredningssentralen følger opp saken hvis det blir behov for det. Vi er orientert om saken. Dette er en lokal redningsaksjon i regi av politiet, forklarte vakthavende ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge, Hans G. Christensen.