KRISTIANSAND: — Vi fikk melding om at en person hadde sett en elg som kom løpende ned fra Baneheia og som hoppet over gjerdet til kirkegården, forteller Eyvind Formo, innsatsleder ved Agder politidistrikt.

Her løper elgen rundt på Kristiansand kirkegård. Foto: Tormod Flem Vegge

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 23.00 søndag.— En forvirret elg har hoppet inn på Kirkegården. Viltnemda er varslet, og de sender ut et jaktlag, skrev politiet på Twitter.

Viltnemda på plass

Fædrelandsvennen var på stedet kort tid etter at meldingen var publisert. Da løp den forskremte elgen rundt blant gravsteinene.

Flere politifolk ankommer Kristiansand kirkegård, for å hjelpe til med å frakte bort den døde elgen. Foto: Tormod Flem Vegge

Politiet voktet portene rundt kirkegården, mens to menn fra viltnemda entret kirkegården for å sikte inn elgen.Ett skudd ble avfyrt.

Klokka 23.30 meldte politiet over Twitter at elgen har "endt sine dager på kirkegården".

Vurderte å jage den ut

— Vi var i dialog med viltnenmda for å se om vi kunne få elgen ut av kirkegården levende, men det ble for vanskelig. Derfor besluttet vi å ta livet av den inne på kirkegården, forteller Eyvind Formo.

Politifolk og mannskap fra viltnemda løfter elgen bort fra kirkegården. Foto: Tormod Flem Vegge

Tom Aurebekk Udø fra viltnemda sørget for det dødelige skuddet.— Det er synd at elgen ikke heller ble felt på normalt vis. Nå er det jo snart elgjakt, sier Udø, som kan forteller at elgoksen kan ha en alder på rundt 2,5 år.

Elgen blir sendt til slakteri.

Ryddet opp etter elgen

I forbindelse med fellingen av elgen, ble gravstøtter veltet, forflyttet og tilgriset.

— Vi vil varsle kirkegårdsmyndighetene om det som har skjedd, slik at det blir ryddet opp, sier innsatslederen.

Ved 09-tiden mandag morgen er kirkegården allerede ryddet.

— Vi ordnet opp i dette tidlig slik at ingen pårørende skulle komme og bli fortvilet over skader som er gjort på gravstedet hvor de har noen av sine kjære. Alt er ordnet opp i slik at det står riktig igjen, sier konstituert kirkesjefJannicke Greipsland til Fædrelandsvennen.

- Hvilke skader var det elgen hadde forårsaket?

— Det var en gravstein som hadde veltet helt og to som var vridd. Det var også behov for å vaske stenene for å gjøre det pent igjen, forteller hun.