Venstre-leder Trine Skei Grande, Krf-leder Knut Arild Hareide, Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv jensen under pressekonferansen med de borgerlige partiene i Vandrehallen på Stortinget mandag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

OSLO: Det fremgår av avtalen mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre, som partilederne nettopp har signert på Strortinget.

Regjeringen Stoltenberg satte i april bom for oljeutvinning i Skagerrak.

Venstres seier

Punktet i avtalen mellom de fire partiene lyder slik:

"lkke åpne for petroleumsvirksomhet, eller konsekvensutrede iht petroleumsloven, havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i perioden 2OL3-2OI7, og ikke iverksette petroleumsvirksomhet ved Jan Mayen, iskanten, Skagerak eller på Mørefeltene. Det etableres en miljøbase/oljevernbase i Lofoten og Vesterålen."

Venstre-leder Trine Skei Grande Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Det var Venstres leder Trine Skei Grande som presenterte vernet mot oljeutvinning. Hun presenterte punktet som en seier for eget parti.

— Gjør ikke noe

— Det gjør ikke noe, sier daglig leder i Agder Gassforum Tore Wiese-Hansen.

— Det er gjort så store funn i Barentshavet at de store selskapene har mer enn nok å styre med der uansett. Jeg tror ikke Skagerrak står øverst på listen til noen av selskapene. Så jeg tror ikke ulykkken er så stor, sier Wiese-Hansen, som legger til at det heller ikke var uventet at Skagerrak røk i forhandlingene.