— Hvordan ble du leder?

— Skeive Sørlandsdager lå brakk i fire-fem år. Jeg hadde jobbet i kulissene og blei kontaktet da det skulle dras i gang igjen i 2009. Via dette ble jeg med i styret i LLH Sør og endte opp som leder – begge steder.

Prisutdeling og stort program

Hva skjer?

— Det blir en rekke kulturelle og politiske arrangementer. Likestillingsombud Sunniva Ørstavik åpner torsdagen. Det blir debatt mellom stortingsrepresentantene fra Vest-Agder og prisutdeling.

— Pris?

— Homofrydprisen 2013. Den gis til en regional størrelse som har bemerket seg positivt for vår sak.

— De andre dagene, da?

— Fredag lanserer Marion Arntzen – opprinnelig fra Vennesla og kjent fra tv-serien "Jentene på Toten" – læreboken om transproblematikk. I likestillingsforumet presenterer en forsker levekårsundersøkelsen "Alskens folk" om transepersoner. På kvelden er det show i CD-en på Caledonien, med Linda Mahala Mathisen, Marit Persheim og Bent Ivar Depui Tversland. Og drag. Lørdag er det debatt og appeller på Torvet. Erik Faber og Bjørn Olav Edvardsen underholder. Mange organisasjoner og politiske partier stiller på stands. Også Agder Fotballkrets. Kryss i taket for at de tar standpunkt. Klokka 14 er det parade. Lise Karlsnes er dj på CD-en lørdag. Søndag avsluttes med gåtur, kaffe og kaker på Odderøya.

Eurovision-fan

— Hva gjør du ellers?

— Jeg har jobbet som journalist i Budstikka. Nå er jeg blant annet frilans ved Eurovision Song Contest. Har vært på samtlige siden 2006, bortsett fra i Düsseldorf. Jeg likte så godt Christine Guldbrandsen, hun som sang "Alvedansen", som var Norges bidrag, og dro på vegne av lokalavisa hennes fra Laksevåg. Siden har jeg vært hekta. Jeg er veldig hjemmekjær. Kona og jeg giftet oss i sommer, og katten er "sønnen" vår. Han heter Fiasko Hunter Balero Den Første av Strandly, navnet på eiendommen vår på Skålevik. I Norge er det ingen andre steder enn Flekkerøy. Skulle jeg være et annet sted i verden, måtte det være på Key West i Florida.