BIRKENES: — Både den omkomne 18 år gamle kvinnen og to av de skadede er hjemmehørende i Grimstad. Den fjerde har tilhold i Grimstad, men der er ikke alt omkring bostedskommune klarlagt, opplyser lensmann i Lillesand og fungerende lensmann i Birkenes, Kjetil Nygård, til Fædrelandsvennen.

En 19 år gammel mann, sjåføren av bilen, er innlagt med livstruende skader på Oslo UniversitetssykehusAlle pårørende er ennå ikke varslet, og derfor kan ikke politiet gå ut med hvem 18-åringen som omkom i den dramatiske bilulykken er.

Bilen ble delt i to etter å ha skrenset av veien og truffet et tre. Ulykken skjedde på riksvei 402 mellom Lillesand og Birkenes søndag ettermiddag.

— Berører oss sterkt

Kriseteamet i Grimstad kommune er varslet om ulykken og tilgjengelig for de pårørende.

— Vårt psykososiale kriseteam er klart til å bistå de pårørende etter behov, sier ordfører Hans Antonsen i Grimstad.

Han ønsker ikke å si noe detaljert om hva kommunen foretar seg, ettersom det er politiet som avgjør hva som skal frigis av informasjon.

— Flere av de som satt i bilen var fra Grimstad. Det er en tragisk ulykke som berører oss sterkt og våre tanker går til de pårørende. Det er noen som har mistet jenta si, og en person er alvorlig skadet, sier Antonsen.

Høy fart

Lensmann Nygård sier den videre etterforskning vil avdekke hva som egentlig skjedde da BMW-en med de fire ungdommene kjørte av veien. At farten har vært høy, fastslår lensmannen allerede.

— Bremsesporenes lengde og en del andre forhold viser at farten må ha vært høy. Nå avventer vi en foreløpig teknisk rapport fra veivesenet, før vi kan si mer om kjøretøyet som var involvert. Den får vi i morgen eller onsdag Vi vil også starte avhør av vitner, sier lensmannen.

Fartsgrensen på stedet er 80 kilometer i timen.

Avhør

Ingen utenforstående så selve ulykken, men lensmannen ønsker å snakke med de som kom først til stedet. De to som satt i bilen, og som ikke er sterkt skadet, skal også politiet snakke med. Lensmannen håper det kan skje raskt, men kan ikke si noe om når avhørene vil skje.