Ali Koundskji (23) var vitne til hele opptrinnet og kastet seg uti da bilen kjørte i vannet. Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

RISØR: Hendelsen oppsto ved 23.30-tiden da politiet prøvde å få kontakt med mannen, som nektet å komme ut av bilen.

— Vi ønsket å kontrollere ham, men han nektet å komme ut, forteller operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Dro med seg politimann

Politiet svarte dermed med å knuse ruta. Mannen startet bilen og rygget ut i vannet. Bilen skal ha stått på kaia og kjørte ikke spesielt langt før den gikk over kanten.

I fallet dro han med seg en politimann. Ifølge Solås var ikke denne politimannen inne i bilen da dette skjedde.

Ali Koundskji (23) var vitne til hele opptrinnet og kastet seg uti da bilen kjørte i vannet. Foto: Tore Myrberg / Aust Agder Blad

Det var imidlertid mannens to hunder. Men en privatperson og to ambulansefolk hoppet etter, og fikk umiddelbart reddet ut alle sammen. Ingen ble skadet.— Mannen er undersøkt og har vært inne på legevakta før han havnet i arresten. Han er fremdeles her nå, og vi etterforsker saken videre, forteller Solås tirsdag morgen.

Ali (23) hjalp til

Ali Koundskji (23) var vitne til hele opptrinnet og kastet seg uti da bilen kjørte i vannet.

— Det begynte med at jeg hørte politiet snakket med ham og sa han skulle komme ut av bilen. Da rygget han utenfor bryggekanten. Jeg løp til og var først i vannet. Vinduet var åpent, men han slo meg og ville først ikke komme ut. Han bare sa at siden jeg ville hjelpe ham skulle jeg få alt han eide. Men akkurat i det bilen var i ferd med å synke, greide jeg å få ham ut vinduet, forteller Koundskji til Aust Agder Blad.

Koundskji fikk skrubbsår og blåmerker.

Venter med å hente bilen

Innsatsleder Per Lennart Johnsen sier til avisen at politiet hadde kontroll på situasjonen, og at det ble satt en båt på vannet etter kort tid.

— Det handler om en forstyrret mann som rygget rett i sjøen etter at vi hadde prøvd å prate ham ut av bilen. Han blir nå tatt med til lege for vurdering. Under de rådende forhold venter vi til tirsdag med å få bilen opp av vannet, sa han mandag kveld.