— Våre estimater viste at det ble stjålet båter og båtmotorer i Agder-fylkene for 15 millioner kroner i 2008. Det er ingenting i kriminalitetsbildet som tyder på at tallene for 2011 vil vise en økning eller nedgang i tallene, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

Estimat

På grunn av nye datasystemer er ikke tallene for 2011 klare. I 2010 ble det ifølge forsikringsselskapet totalt stjålet 90 båter og mellom 150 og 200 båtmotorer på Sørlandet.

Estimatet er laget på grunnlag av at If har en markedsandel på rundt 30 prosent i landsdelen.

- Utsatt

— Det er overraskende å se hvor nøye planlagt tyveriene av båter og båtmotorer er. Motorer med 2-300 hestekrefter, som veier flere hundre kilo, blir stjålet. Da trenger man til og med kran for å ta med seg motoren, sier Vennesland.

— Det er viktig med godt samarbeid mellom politidistriktene for å stoppe de mobile vinningskriminelle som hurtig krysser fylkesgrensene, fortsetter hun.

Informasjonsdirektøren oppfordrer båteiere til å registrere båtene sine i båtregistere. Hun sier at tydelig registrerte båter, med sifferserier risset inn i skrog og vinduer, kan virke avskrekkende på tyvene.