KRISTIANSAND: – De rødgrønne driver terror. Jesus er ikke nevnt under bokstaven "j" i innholdsfortegnelsen for den nye RLE-boken, men under "m" sår Muhammed, tordnet Jan Hanvold.

Han har tidligere uttalt at kristne som stemmer på Arbeiderpartiet bør skamme seg. Under Protestfestivalens debatt i Betania mandag kveld, fulgte han opp med å si at de ikke kan stemme på et parti som er for fri abort, støtter terrorister økonomisk og boikotter den eneste demokratiske landet i Midtøsten.

Han hevdet at Arbeiderpartiet finansierer Human-Etisk Forbund, og bruker livssynsorganisasjonen til å avkristne landet.

Ørnhøi provosert

– Jeg blir irritert når noen opptrer med høyt volum på vegne av alle kristne. Det er kanskje mellom 600.000 og 800.000 personlige kristne i Norge, og da er det helt naturlig at det er flest kristne i Arbeiderpartiet som er Norges største parti. De nyrike kristne stemmer Frp, de kristne på Frogner stemmer Høyre, vanlige folk Ap og kristensosialistene SV. Da er det jo ikke lett å være KrF, sa Stein Ørnhøi med et smil.

I KLINSJ: Da KrF vendte seg mer mot Høyre, meldte tidligere ordfører Odd Magne Skisland overgang til Arbeiderpartiet. Jan Hanvevold mener at kristne som stemmer Ap bør skamme seg. Foto: Torbjørn Witzøe

Det ble latter i salen da den tidligere SV-politikeren fulgte opp med å si at sett fra Islamabad er selv Frank Aarebrot og han selv kristne. Til påstandene om at dagens regjering har avkristnet Norge, ville Stein Ørnhøi vite når det var Norge sluttet å være kristent.Jan Hanvold påstand om at et nesten samlet Storting, KrF inkludert, har endret grunnloven slik at landet ikke lengre skal være en kristen nasjon, fikk ikke stå uimotsagt.

– Det du sier der er hårreisende. Det har aldri stått i grunnloven at Norge skal være en kristen nasjon, men derimot at Den evangelisk-lutherske Religion skulle være statens offentlige religion. I den nye paragraf 2 står det at verdigrunnlaget fortsatt skal bygge på vår kristne og humanistiske arv, sa Frank Aarebrot.

Skislands sidebytte

Tidligere ordfører Jan Oddvar Skisland fortalte forsamlingen hvorfor han hadde gått fra KrF til Ap.

– Da partiet vendte seg mot Høyre og forlot sin tidligere romslige profil, var det umulig for meg å være med videre. Bibelen sier mye om å ta vare på de svake og fordele godene, sa ex-ordføreren.

Stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap) mener det er viktig å ikke tre meninger ned over hodene på folk. Han ønsker seg et åpent og fordomsfritt samfunn, der kristne, jødiske og muslimske barn kan gå på de samme skolene.

HETT: Det gikk varmt for seg da fra venstre Stein Ørnhøi, Frank Aarebrot, Arild Stokkan Grande, Frank Rossavik, Jan Oddvar Skisland og Jan Hanvold diskuterte forholdet mellom kristendom og politikk. Foto: Torbjørn Witzøe

– Det har aldri vært lettere å være kristen i Norge, sa Arild Stokka-Grande.

De kristnes inntog

Kommentator Frank Rossavik i Bergens Tidende, mente partiet De kristne fungerer som en lynavleder for Frp og KrF. Han har ingen tro på at partiet vil klare å bli representert på Stortinget.

Familiefokus

Lyngdalskvinnen Lill May Vestly mente det mannsdominerte panelet, burde ha diskutert familiepolitikk. Hun har tidligere gått offentlig ut med et sterkt forsvar for kvinner som ønsker å være hjemme med sine barn.

– Hvorvidt mor eller far skal være hjemme med barna har å gjøre med den enkelte families livssituasjon, og har ingenting med kristendom å gjøre. Å bruke Bibelen til forsvar for kjernefamilien blir litt sprøtt. Den fantes ikke det vi forbinner med kjernefamilie på Jesu tid, sa Frank Aarebrot.