Alan og Inger Elle fra Søgne mente markeringen var en fin symbolsk handling. Foto: Jon Anders Skau
Vigdis Stray (t.v) og Anne Sofie Stray.- Bra initativ. Synes det er flott at det er arrangementer på Torvet. Foto: Jon Anders Skau
Vigdis Stray (t.v) og Anne Sofie Stray.- Bra initativ. Synes det er flott at det er arrangementer på Torvet. Foto: Jon Anders Skau
Earth Hour 2012 arrangert på nedre torv. Foto: Jon Anders Skau
F.V:Veronica Borg (15), Nora Haukom (14), Åsa Frostad Kjærstad (15) og Ylva Styles (15) er på Påskeferie i Kristiansand. - Det er et flott tiltak og en fin måte å vise at vi bryr oss på, forteller jentene. Foto: Jon Anders Skau
Elise Stray med døtrene Sara Stray (9) og Synne Elisabeth Stray (13)- Det er første gang vi deltar på markeringen på Torvet. Men vi har slukket lysene før. Håper virkelig at Earth Hour hjelper å få frem budskapet. Foto: Jon Anders Skau
Earth Hour 2012 arrangert på Nedre Torv. Foto: Jon Anders Skau
Earth Hour 2012 arrangert på Nedre Torv. Foto: Jon Anders Skau
Earth Hour 2012 arrangert på Nedre Torv.I likhet med flere av Kvadraturens gater, var også gatelysene i markens slukket under Earth Hour. Foto: Jon Anders Skau
Angelo Clobares (7) med fakkel på Torvet. Foto: Jon Anders Skau

KRISTIANSAND: Klokken 20.30 begynte markeringen. I én time var lysene i mange av verdens byer slukket. På Nedre Torv hadde flere møtt opp for å få med seg arrangementet og viste sin støtte.

Alen og Inger Eller hadde tatt turen fra Søgne.

— Vi så annonsen i avisen, og synes det så ut som et fint arrangement. Det appellerte veldig, forteller Ekteparet, og tilføyer:

— Det er en fin symbolsk handling.

Også i andre norske byer på lysene slukket. Kongen og dronningen gikk foran med et godt eksempel og slukket lysene på slottet.

Flere andre offentlige bygg gjorde det. Og på sosiale medier oppfordret venner hverandre til å gjøre det: De slukket lyset en time for miljøet lørdag kveld.

På forhånd var det flere kjentfolk som oppfordret til en innsats for miljøet i forbindelse med Earth Hour.

Kronprinsesse Mette-Marit oppfordrer sin mann kronprins Haakon til å slå av datamaskinen. I så fall lover hun å sykle til jobben – en dag annenhver uke. For å ivareta sikkerheten blir det trolig flere som må tråkke seg fra Asker til Slottet.

I Sverige sa flere av de kongelige ja til å slukke lysene i slottene sine, og nylig avtroppet miljøvernminister Erik Solheim (SV) lovet å isbade hvis halve Norge skrudde av lyset klokken 20.30 lørdag kveld. Om så vil skje, var for tidlig å oppsummere lørdag kveld.

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, som leder FNs kommisjon for bærekraftig utvikling, oppfordrer folk over hele verden til å slukke lyset for klimaet under Earth Hour.

– Når flere hundre millioner mennesker slukker lyset i en time for å markere sitt engasjement for å beskytte jordkloden, sender det et kraftig signal til våre politiske ledere, sa den tidligere toppolitikeren.