SØGNE: — Her er alt ødelagt. De har klippet alle ledninger og kappet boltene rett av, forteller Astrid Flaen i Søgne.

Hun løfter på presenningen som dekker hennes Askeladden Freestyle. På stedet hvor det før helgen satt en 60 hestekrefters påhengsmotor, stikker det kun ut noen avkuttede ledninger og slanger.

— Jeg blir sint og fortvilet Jeg har nok vært naiv, som trodde at vi kunne få ha tingene våre i fred, sier Flaen oppgitt.

Stjal ti motorer

I løpet av helga var tyver på båtopplagsplassen til Agder Båtservice i Søgne. På kort tid fikk de med ti båtmotorer verd minst en halv million kroner.Åtte motorer ble kappet av båter som ble lagret utendørs, mens to motorer ble stjålet fra en låst container.

Astrid Flaen skulle hente båten fra opplag denne uka. Den skulle vaskes og klargjøres før den skulle på vannet.

— Vi har tatt oss fri i påska fordi vi skulle ut på hytta på Udvår. Nå kommer vi oss ikke ut på sjøen, sier hun.

- Mister sju uker

Ventetid på forsikringsspenger, kjøp av ny motor og reparasjon av båten vil utsette det planlagte båtlivet betydelig.

— Vi bruker vanligvis sjøen mye. Men nå mister vi sikkert sju uker av sesongen, veldig kjedelig, forteller Flaen.

25 tyverier hittil

Hittil i år har det blitt stjålet 25 båtmotorer i Agder. I begynnelsen av mars ble flere motorer stjålet i Tvedestrand. I helgen slo tyvene til mot Agder Båtservice i Lohnelier i Søgne.

— Modus i disse to sakene er som vi har sett tidligere. Det tyder på at det er bander fra Polen eller Litauen som står bak, sier kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte.

— Vi har gjort undersøkelser på åstedet og det har kommet inn noen tips. Men det er ikke noen avgjørende nye opplysninger, sier etterforskningsleder Jan Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Astrid Flaen er sikker på at hun aldri får se motoren sin igjen, og tror den allerede er på vei ut av landet.

— Det må ha vært en profesjonell bande med en slags løftemekanisme på bilen sin. Det er tunge motorer de har stjålet her, sier hun.