AUST-AGDER: — Vi har i dag en gjennomsnittlig saksbehandlingstid på ni måneder. I den forbindelse har vi satt i gang en del tiltak. Skjermet telefontid er et av tiltakene, sier seniorrådgiver Eva Jørlo, som er koordinator i byggesaker.

Fylkesmannen i Aust-Agder har tre saksbehandlere som jobber med byggesaker. Samtlige er nå utilgjengelig for innkommende samtaler før klokka 13. — De trenger å arbeide uforstyrret med en del store saker. Viktige telefoner fra eksempelvis ordførere og rådmenn vil bli sluppet gjennom, sier Jørlo.

Nylig skrev Fædrelandsvennen om en byggesak i Birkenes. Etter 12 måneders behandlingstid kom Fylkesmannen fram til at byggetillatelsen ikke kunne innvilges. Da svaret kom var bygget så godt som ferdigstilt.

Jørlo opplyser at Fylkesmannen også har ansatt en saksbehandler som kun jobber med å gi foreløpige svar på klagesakene.

— Har tiltakene virket?

— Det er for tidlig å si noe om det. Dette er tiltak som ikke vil gi noe stort utslag med en gang, men vi håper å kunne se en effekt etter sommerferien, sier Jørlo.

Ifølge Jørlo har tiltaket blitt positivt mottatt fra publikum.

— Vi har bare fått gode tilbakemeldinger. Folk kan også legge igjen beskjeder, så vil saksbehandlerne kunne ringe tilbake etter klokka 13, sier Jørlo.