BIRKENES/KRISTIANSAND: Tirsdag fikk de to venninnene vite at de skulle få dra på konsert med sitt store idol, Justin Bieber, mens tv-kameraene rullet.

— Vi trodde vi var invitert inn til showet for å snakke om hvorfor vi liker Justin Bieber så godt, og om hvordan det føltes og ikke få dra på konserten hans. Vi ante ingenting, forklarer Charlotte Strandberg (15), fra Erkleiv i Kristiansand.

Nå er hun og venninnen Maren Skavland Johannessen (15) helt i ekstase.

— Jeg føler meg som verdens heldigste jente. Jeg tror ikke det har gått opp for meg ennå, jeg er litt i sjokk, og husker ikke helt hva jeg sa under tv-sendingen, forteller Maren, som kommer fra Engesland i Birkenes.

Lurt trill rundt

Det var torsdag i forrige uke at Charlotte ble oppringt av en person fra tv-programmet til Anne-Kat. Hærland på TVNorge som hadde lest bloggen hennes. I bloggen skrev Charlotte blant annet om hvor trist det var at hun ikke skulle få se sitt store idol live.

— Og derfor lurte hun på om vi ville delta på programmet for å snakke om dette, og det ville vi jo så klart, forklarer Charlotte.

Hun inviterte med seg venninnen Maren til å være med på programmet. Begge spurte foreldrene om det lå noe mer bak enn bare det å delta i programmet, for eksempel om de skulle få billetter til konserten, men de fikk tydelig til svar at de ikke skulle forvente seg noe mer.

— Vi visste selvfølgelig alt, men vi fikk klar beskjed om å holde det hemmelig for dem og det synes vi var litt gøy, forteller Charlottes far, Asbjørn Strandberg.

Gråt av glede

Dermed dro de to jentene inn til Oslo tirsdag formiddag uten å vite hva som egentlig ventet dem. Da Anne-Kat. Hærland midtveis i intervjuet avslørte at de skulle få billetter til torsdagens konsert med Justin Bieber, flybilletter tur-retur Oslo og overnatting på Grand Hotel, ble det rett og slett for mye for de to venninnene.

— Egentlig hadde jeg mest lyst til å legge meg ned å grine, men jeg tenkte at jeg måtte holde masken på tv. Men jeg fikk tårer i øynene, jeg gråt kanskje litt, sier Maren.

Charlotte klarte heller ikke å holde igjen.

— Jeg trodde aldri det kunne skje. Det er helt vilt, jeg kunne ikke tro det jeg hørte.

Bor på Grand Hotel

Det siste døgnet har de vært i konstant lykkerus.

— Vi har vært innstilt så lenge på at det ikke skulle bli noe konsert. Mamma følte ikke det var trygt for meg å reise inn etter alt kaoset som oppstod da Justin hadde konsert på Opera-taket i fjor, så hun ville ikke at jeg skulle reise, men hun har heldigivis endret mening nå, forteller Maren.

— For min del handlet det mye om penger. Det ville kostet en del med både reise inn, overnatting og konsert, sier Charlotte.

Torsdag ettermiddag reiser de inn til Oslo for å se konserten, og begge har fått fri både torsdag og fredag fra skolen.

— Det blir helt vilt, helt vilt. Og vi skal bo på Grand Hotel, det er der danserne til Bieber bor. Det blir garantert litt spionering i gangene, slår Maren fast.

— Da jeg kom hjem i går, hadde jeg så mye å fortelle mamma. Jeg hadde så mye tanker i hodet om hvordan det skulle bli. Jeg klarte nesten ikke å sove, jeg skjønner ikke hva som jeg har gjort i livet for at jeg skal fortjene noe så stort, legger hun til.