KRISTIANSAND: Det sier Tor Utsogn som er gruppeleder for Frp i Kristiansand bystyre.

Tor Utsogn

— Så på en måte har jeg forståelse for hans avgjørelse, sier Utsogn.

Ingen motivasjon

Sandberg bekreftet mandag ettermiddag overfor Dagbladet at han ikke lenger finner motivasjonen for å jobbe for det han tror på, og derfor trekker seg som nestleder ved neste landsmøte i mai.

Sandberg ble av de fleste regnet som opplagt statsråd i den nye regjerningen.

Men skal ha takket nei, selv om han ifølge Dagbladet kunne velge hvilket departement han ville.

Han avviser samtidig bestemt at han går av på grunn av Siv Jensen, eller at hun ikke ønsket ham med.

Sandberg opplyser til Dagbladet at han nå gleder seg til å være stortingsrepresentant i fire år, og at han skal gi ut sine memoarer i november, med tittelen "Mot min vilje".

Belastning

Til Dagbladet begrunner Sandberg sitt sorti slik:

— Det har vært en lengre prosess. Vi har hatt flere familieråd, vurdert fram og tilbake. Jeg har vurdert de belastningene jeg har vært utsatt for de siste åra, og beslutningen om å trekke meg som nestleder kommer etter en totalvurdering.

Sandberg legger deretter til at hverken han eller partiet er tjent med at han brytes ned, når han ikke finner motivasjon for å jobbe med det han tror på.

Alltid i fokus

Jeg synes det er synd at han trekker seg helt fra politikken, for det er det jeg oppfatter at han gjør

— Per Sandberg har stått oppreist i hardt vær. Han har skapt mye hardt vær. Han har alltid vært i fokus, alltid vært tydelig. Jeg synes det er synd at han trekker seg helt fra politikken, for det er det jeg oppfatter at han gjør. Samtidig er dette en del av en naturlig fornyelse som et politisk parti vil ha.

Ingen bombe

- Er dette en bombe internt i partiet?

— Jeg opplever det ikke slik, bestemt ikke. Flere av oss har vel visst en stund at han har vurdert sin framtid i politikken, sier Utsogn.

Nestleder fra Sørlandet?

- Har Sørlandet en aktuell kandidat som ny nestleder?

— Jeg vil ikke spekulere i navn. Når en ny nestleder skal velges, så må det også tas hensyn til at mange av de fremste i partiet nå sitter i regjering. Jeg tror vi kan få et spennende og nytt navn som nestleder, gjerne utenfra regjeringskontorene, sier Utsogn.