KRISTIANSAND: — I løpet av november skal vi ha hele systemet på plass, sier organisasjonsdirektør Nina Føreland ved Sørlandet sykehus.

Hun hadde frist på seg til 1. oktober i fjor. En frist som ble utsatt til 1. januar. Og senere til 16. juni. Denne fristen ble igjen forlenget til utgangen av september, som nå trolig blir i løpet av november.

For mye

Arbeidstilsynet har satt foten ned for å få slutt på at leger både jobber alt for mye, og har altfor korte perioder med fri mellom øktene.

Hovedtillitsvalgt for legene, Viggo Lütcherath, Foto: Kjartan Bjelland

— Nå har vi innført dataprogrammet Gat. Det skal hjelpe lederne til å ha oversikt på hvem som jobber når, og hvor mye hver enkelt jobber, sier Føreland.Forsinkelsene skyldes i hovedsak at det har tatt mye lenger tid enn beregnet å lære opp ansatte i programvaren og avtaleverket.

Positivt

Avtroppende hovedtillitsvalgt for legeforeningen, Viggo Lütcherath, synes samarbeidet med ledelsen har vært bra.

— Dette er veldig positivt. Nå vil ikke så mange leger være så slitne som før, sier han og fremhever fordelen både for leger og pasienter. Samtidig peker han på at noen vaktplaner ikke tar høyde for sykdom og ferie. Løsningen på det er å ansette flere leger.

— Det jobber vi med i budsjettet for 2014, sier Føreland.