HÆGEBOSTAD: — De jobbet på taket der uten sikring. Vi har vært på befaring med Arbeidstilsynet på ulykkesstedet i dag. Det ble stilt spørsmål ved sikringa, men vi har ikke trukket konklusjoner. Dette er en sak under etterforskning, sier Svein Kåre Tjomsland, lensmann i Hægebostad.

Skader i fot

Det var torsdag kveld klokka 18.38 at politiet ble varslet om arbeidsulykka. To 24 år gamle menn falt ned fra taket på et kyllinghus de holdt på å bygge på Gyberg. De to arbeiderne skal ha blitt skadet i hver sin fot, og ble kjørt til sykehus. Sørlandet sykehus beskriver skadene som moderate.

— Det var flere som arbeidet på bygget, så vi har god informasjon om hva som skjedde. Det var ei vindkule som kom, og dermed ble takstolene tatt av vinden. Den ene mannen falt ned, mens den andre hoppet. De falt cirka fire meter, sier Tjomsland.

Manglet stillas

De to som falt, er bosatt i Rogaland. Ingen av de to er avhørt. For politiet gjenstår flere avhør og rapporten fra Arbeidstilsynet før det blir konkludert i saken.

– Men vi kan slå fast at det ikke var satt opp et stillas rundt bygget. Normalt skal det være en slik installasjon når det utføres arbeider på høyder over to meter, sier senioringeniør i Arbeidstilsynet, Odd Johannesen til NRK Sørlandet.