ARENDAL: En fjerde person som kan knyttes til plankevolden i Arendal er nå pågrepet. Han ble pågrepet ved Stølsviga på Hisøy etter politiet har søkt der med hunder.

Politiet leter fortsatt i området. De er på jakt etter mannen som slo politimannen i hodet.

— Vi bruker hunder i letingen, og håper å finne mannen, opplyser operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Mannen er en kjenning av politiet, og det skal etter det fvn.no kjenner til være spor etter ham i området.

Sperret veien

Politiet har stilt seg opp ved Hisøy kirke, og stopper og sjekker alle bilene som kommer. De har i tillegg sperret veien ved Gamle Sandvigvei ved Stølsviga for å hindre biler i å komme forbi.

Politiet vil fortsette letingen i området utover natten.

Voldshendelsen fant sted i 17-tiden utenfor Aust-Agder tingrett. En politipatrulje var i ferd med å pågripe flere menn på bakgrunn av en beslutning, da en av mennene gikk til angrep.

— Han grep tak i en planke, og slo politimannen i hodet og overkroppen, opplyser operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt til fvn.no.

VEISPERRING: Politiet har sperret veien ved Gamle Sandvigvei. Foto: Ernest Boswarva Skulderen ut av ledd

Det ble straks ringt etter ambulanse, og politimannen ble brakt til sørlandet sykehus i Arendal.

— Han er utskrevet fra sykehuset nå. Han fikk behandling for skadene, og har blant annet fått skulderen ut av ledd. Han er fortumlet, men har det etter forholdene bra, opplyser Austenaa i 23-tiden.

Fire pågrepet

Flere menn stakk fra stedet etter voldsepisoden. Politiet pågrep først to menn, og senere ble også en tredje mann pågrepet. De ble pågrepet på ulike plasser i Arendal. Den fjerde mannen ble pågrepet i 22-tiden.

Alle mennene er i 20-årene, og av utenlandsk opprinnelse.

Politiet vil ikke opplyse hva som er bakgrunnen for at de skulle pågripes.

JAKT: Politiet har jaktet på gjerningsmennene både til fots og i biler. Foto: Ernest Boswarva. Fvn.no kommer tilbake med mer