VENNESLA: — Dette er det verst tenkelige stedet å få en vannlekkasje, sier rørlegger i Vennesla kommune, Bjørn Arild Joreid til fvn.no.

Tar natta i bruk

Dypt under rundkjøringa i krysset til Ålefjær på riksvei 405 er det etter all sannsynlighet oppstått en skade på en hovedvannledning. Etter at kommunens fagfolk fikk ledet vannet rundt problemstedet, fikk abonnentene vannforsyningen tilbake.

Sent torsdag kveld vil kommunearbeiderne ta i bruk en rekvirert gravemaskin og igangsette det vanskelige arbeidet med å komme ned til problemstedet. Man vil arbeide på natta fordi det kan bli aktuelt å stenge veien for trafikk mens arbeidet pågår.

Ved 21-tiden manglet kun tre hus vann, etter at den midlertidige omleggingen av vannet var gjort.

Innbyggerne slo alarm

  • Vi har ikke klart å lokalisere problemet ennå, men har alt tilgjengelig mannskap ute for å lete etter problemet. Mest sannsynlig er en kraftig vannledning sprukket, sa leder for teknisk etat i kommunen, Arne Vatne like etter fvn.no blir kjent med saken.

Rørskaden har trolig oppstått en gang etter klokken 17 torsdag ettermiddag. Det tok ikke lange tida før kommunens rørleggervakt ble nedringt av frustrerte innbyggere.

— Alle som har ledningsnettet som arbeidsfelt, er satt i beredskap til å rykke ut med gravemaskin og annet utstyr for å rette feilen. Vi har mulighet til å omdirigere vannet hvis vi bare finner feilkilden, sa Vatne.

Fædrelandsvennen har snakket med flere innbyggere i Vennesla som var uten vann. Etter hva Vatne erfarer, skal folk i Vennesla sentrum og sørover stå uten trykkvann.

— Jeg håper at noen kan oppdatere kommunens hjemmeside med informasjon om utviklingen. Selv er jeg utenbys, og kan lite gjøre, sier Vatne.