KRISTIANSAND: Fredag 5. november fant Fædrelandsvennen enkelt fram til 17 prostituerte i Kristiansand.

– Jeg har vært flere ganger i Kristiansand i år og telefonen står ikke stille, sier en av de prostituerte kvinnene til Fædrelandsvennen. I likhet med minst 16 andre unge kvinner solgte hun sex i Kristiansand fredag 5. november. Kvinnen, som sier hun er 26 år gammel, snakker gebrokkent engelsk med østeuropeisk aksent. Hun ønsker ikke å treffe avisen.

– Hvor mange kunder har du om dagen i Kristiansand?

– Så mange jeg får tid til, vanligvis fra 8 til 12. Det kommer an på hva kunden vil ha og hvor lang tid jeg bruker på hver enkelt, sier hun.

På en god dag kan hun tjene over 20.000 kroner. Hun tar 1.400 kroner halvtimen, 2.500 for en time. Dersom kunden ønsker noe spesielt, som sex uten kondom, må han betale ekstra. Kundene er i alle aldere – de fleste bryr seg ikke om sexkjøpforbudet.

– Det er ingen som bryr seg om det. Loven har ikke gjort noe med etterspørselen, sier hun

PION (Prostituertes Interesseorganisasjon i Norge) er overbevist om at loven ikke har hatt noen effekt.

– Akkurat da loven ble innført så vi at de prostituerte ble forsiktige med annonsering i vanlige kanaler, av frykt for å få politiet på døren. Det betyr ikke at det var mindre prostitusjon, men at kjøper og selger fant hverandre på andre måter. Nå ser kvinnene at politiet sjelden bryr seg og annonseringen er tilbake i vanlige kanaler, sier daglig leder Astrid Renland i PION. Samtlige prostituerte Fædrelandsvennen snakket med var utlendinger.

Torsdag 11. november fant Fædrelandsvennen 28 prostituerte i Kristiansand.