KRISTIANSAND: På grunn bakgrunn av et brev som de tillitsvalgte ved sykehuset i Arendal sendte til Bente Mikkelsen på fredag, valgte den administrerende direktøren i Helse Sør-Øst å komme ned til stridssonen personlig i et hastemøte.

I ettermiddag samlet de tillitsvalgte og ledelsen til et to timers møte ved sykehuset i Kristiansand, for å diskutere og belyse konflikten.

– Vi si det vi det vi mener om de prosessene som har foregått ved SSHF. Vi mener det har vært veldig dårlige prosesser rundt funksjonsfordeling mellom sykehusene i Agder og våre synspunkter har ikke blitt hørt, sier legetillitsvalgte Egil Hagen ved medisinsk avdeling i Arendal.

Han og hans mange støttespillere ved sykehuset mener ledelsen har brutt Helse Sør-Østs egne prinsipper for ansattes medvirkning i beslutningsprosesser.

– Realistisk sett kan vi ikke forvente at de nå snur og gjør som vi sier, men vi forventer at de tar inn over seg at det er gjort grove prosessfeil.

Hovedtillitsvalgt Ole Georg Vinorum i Kristiansand synes det er bra at Mikkelsen har valgt å ta med representanter for hele sykehuset i dette møtet.

– Vi har etterlyst at sykehuset blir snakket om som en helhet, derfor er det viktig at vi kan samles på tvers av sykehusene og få belyst denne konflikten fra flere sider, sier Vinorum.

Han har ikke store forventninger til at konkrete løsninger kommer frem under samlingen, men mener det er gunstig med direkte kontakt med den øverste lederen for helseforetaksgruppen.

Det at direktøren selv kommer ned til Sørlandet viser hvor alvorlig denne situasjonen har blitt, mener Vinorum.

– Jeg tror aldri det har eksistert en så betent konflikt ved Sørlandet Sykehus noen gang. Det er veldig spesielt, sier han.

I slutten av oktober leverte samtlige fagforeninger ved Sørlandet sykehus Arendal en skriftlig mistillitserklæring mot sykehusdirektør Jan-Roger Olsen.

– Hun ser vel alvoret i dette vi sier. At dette ikke er et enkeltutspill fra en paranoid doktor, men at vi er en avdeling som står samlet her, sier Hagen.