TRUFFET: Dette vogntoget ble truffet da 25-åringen mistet kontrollen over BMWen. FOTO: VEGARD NEKSTAD Foto: Vegard Nekstad

SØGNE: Det var 5. oktober i år at mannen mistet kontrollen over kjøretøyet under en forbikjøring i Trybakken i Søgne. Mannen ble fratatt lappen på stedet forbi politiet mente det var grunn til å mistenke mannen for å ha brutt veitrafikkbestemmelsene.25-åringen ville nå ha tilbake førerkortet, men Kristiansand tingrett har gitt politiet medhold i at mannen ikke skal få lappen tilbake før saken mot han kommer opp. Men ikke ut over tre måneder

— Retten har særlig merket seg vitneforklaringer inntatt i rapport om vegtrafikkuhell, hvor det blant annet fremgår at siktede kjørte aggressivt også før forbikjøringen og at han akselererte voldsomt inn i forbikjøringsfeltet, skriver dommerfullmektig Usman Ivar Shakar i kjennelsen.

Overfor retten har sjåføren uttrykt et stort behov for å få tilbake førerkortet. Han pekte blant annet på at han trengte lappen i jobbsammenheng, og for å hente barn i barnehagen.

Retten mente imidlertid at mannens behov for førerkort ikke var unormalt stort, og mente derfor at trafikksikkerhetshensyn måtte gå foran.