KVINESDAL: — Disse pengene betyr veldig mye. De er av avgjørende karakter for at vi får en god start på det nye året, sier styreleder Sveinung Egeland i Norway Rock Festival.

Rockefestivalen gikk på et kraftig underskudd etter årets festival. Resultatet ble at kreditorene til slutt gikk med på en gjeldssanering der alle fikk utbetalt en prosentvis andel av utestående beløp. Den økonomiske situasjonen er fortsatt ikke god, så pengene fra Kvinesdal kommune og Norsk Kulturråd kommer godt med.

— Jeg visste vi ville få støtte, men at den skulle bli såpass stor var overraskende. Nå kan vi fokusere på å lage en god festival, sier Egeland.

Pengestøtten skal brukes til markedsføring av festivalen og vanlig drift. Etter nyttår skal festivalledelsen også ta stilling til om det igjen skal ansettes en person. For tiden har festivalen ingen ansatte etter at festivalsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt forlot jobben i høst. Nå jobber alle, inklusive «Kelly», på dugnad.

— Vi kan fort spare penger på å bruke penger til å ansette noen igjen. Det er mye administrativt arbeid og en stor fordel å kunne jobbe med for eksempel sponsorer på dagtid og ikke bare på kveldstid etter jobb, sier Egeland.

Sommerens festival er redusert med en dag. Egeland mener årets festival gikk på en økonomisk smell fordi de manglet det ene bandet som trekker 6000-7000 publikummere.

Festivalen har allerede offentliggjort den danske headlineren Volbeat som står på scenen 8. juli.

Årets festival arrangeres fra 7. til 10. juli.