LILLESAND: — Gratulerer med ny jobb! Kjempegøy!

Marte Skippervold får masse lykkeønskninger fra kjente og mindre kjente, inne på kafeen og ute i Lillesands gater.

Mandag ble det kjent at det er hun som blir kommunens nye kulturkonsulent.

— Hva betyr det for deg å bli plukket ut blant så mange godt kvalifiserte søkere?

  • Kjempestas! Jeg føler meg privilegert. Det var mange og gode søkere, så man blir litt ydmyk. Jeg har relevant utdannelse, erfaring og praksis, og jeg har en genuin interesse for dette. Jeg er født og oppvokst med det, det er en del av det jeg tror på, sier Marte Skippervold.

30-åringen er født og oppvokst i Lillesand. Etter noen år borte fra byen, flytttet Marte tilbake for seks år siden. Og stortrives med det.

— Jeg elsker Lillesand, både om sommeren og vinteren.

— Hva gleder du deg mest til i den nye jobben?

— Jeg gleder meg mest til å begynne å ta tak i ungdomsklubbene og få samkjørt tilbudene. Vi må kartlegge hva ungdommen ønsker å ha og tilstrebe at de får det. Jeg er opptatt av å komme enda nærmere i kontakt med ungdommen. Jeg har god kontakt, siden jeg har vært ungdomsleder i to år og bodd mange år i Lillesand, men det er utrolig viktig å prate med barn og unge. Og så trenger vi å samkjøre informasjonen til de unge.

Marte Skippervold er datter av Ivar Skippervold, Lillesands store kulturperson, men føler ikke at pappas yrkesvalg har påvirket henne mer enn det foreldre flest påvirker barna sine.

-Jeg har fått dette inn med morsmelka. Jeg har stått på scenen og vært i studio siden jeg var fire år gammel, men jeg gjør mine ting, forteller Marte.

  • Hvilke kulturtilbud trenger ungdom i Lillesand, og hvordan fungerer det i dag?

— I en så liten by som Lillesand, er det mange tilbud. Menighetene har mange tilbud, bare se på hvor mye Filadelfia kan tilby.

UNG-prosjektet, som er et tverrkirkelig arbeid fungerer kjempebra, og vi har ungdomsklubb både i Lillesand og i Høvåg. Jeg tror det er et godt tilbud, men er det det riktige? Det må vi finne ut av.

Når en driver med ungdomsarbeid må en være på hugget og tenke nytt hele tiden, og jeg har en del tanker rundt det, som for eksempel prosjektarbeid på klubbene, som foto, maleri og rockeband. Det er viktig ikke å låse seg i hvordan tilbudet er i dag.

Den nye kulturkonsulenten er strålende fornøyd med statusen på kulturlivet i Lillesand.

— Kulturen blomstrer, og kinotallene er på vei oppover. Det betyr mye for meg som person og mye for en liten by som Lillesand.

— Hva gjør du selv når du skal være kulturell?

— Jeg har vært mye på Cafe Huset på kveldstid på jobb, og det vil jeg fortsatt være.

Jeg reiser en del til Oslo i helgene, var nettopp på Hair og det var helt fantastisk! Om sommeren er jeg veldig mye på Arken og får med meg konserter og dukketeater, men som tobarns-mamma begrenser det seg også litt hva en får tid til.

Neste helg reiser Marte Skippervold på ByLarm, på jobb.

— Jeg gleder meg til å komme bedre inn i alt som skjer i kulturlivet på Sørlandet, spesielt Hove/Quart-debatten.

Og neste mandag er Skippervold på plass i den utvidede staben på kulturkontoret. Ingen tvil - hun gleder seg!