Se video fra kick off og intervju med Trond Giske

KRISTIANSAND: Den mye modellen som ble presentert i Kristiansand kino i dag, kalles Kristiansandsbarnehagen. Det sentrale i den nye barnehagemodellen, som skal omfatte både private og kommunale barnehager, er kultur og kulturopplevelser.

— Vi ønsker at vi skal ha lekne og rause barn, med god selvfølelse, og at det er det som kommer ut av våre barnehager, sier barnehagedirektør Nina Gjærum Reinhardt, til fvntv.

Det er også utviklet en ny modell som skal gjøre at barnehagene i byen lærer av hverandre. For å nå målene, blir det utlyst en toårig prosjekttilling som barnekulturminister for Kristiansandsbarnehagen. Ministeren skal legge til rette for økt samhandling og økt felleskapsfokus.

Til stedet i Kristiansand kino i dag var blant annet kulturminister Trond Giske. Han er positiv til det nye prosjektet.

— Jeg tror mange barnehager langt utenfor både Kristiansand og Vest-Agders grenser kommer til å kunne lære av det Kristiansand gjør nå. Sånn sett vil dette ha betydning også nasjonalt, sier kulturminister Giske.

Også Kristiansandsordføreren var til stede. Og han sparte ikke på lovordene.

— Jeg synes dette er med på å markere at vi har en fantastisk barnehage her i byen, sier Per Sigurd Sørensen, ordfører i Kristiansand.