KRISTIANSAND: Den 41 år gamle kristiansandskvinnen ble dømt til seks måneders fengsel for å ha anklaget drosjesjåføren Ali Alimohammadi for voldtekt uten grunn. Kvinnens advokat Vidar Bø Bahus forteller at kvinnen føler at dommen mot henne er et slag i ansiktet.

— Kvinnen anker ikke bare dommen på egne vegne, men også på vegne av de mange hundre kvinner som hvert år blir voldtatt uten at de er sikre på hvem som overgriperen, og som søker politiets bistand i å etterforske saken, sier han.

LES OGSÅ:

Marerittet over

Beskyldt for voldtekt

Kvinne dømt for falsk voldtektsanklage

Neddopet

Han vektlegger det at kvinnen var blitt neddopet av legemidler og alkohol før overgrepet fant sted, og at hun da hun kom hjem var i sjokk og ute av stand til å gjøre rede for seg på rasjonelt vis. På bakgrunn av dette ba hun da om at politiet måtte vente til hun hadde kommet seg, og presiserte at hun ikke ville anmelde noen.

— Når så politiet til tross for dette umiddelbart deretter pågriper drosjesjåføren og utsetter han og hans familie for de påkjenninger de ble utsatt for, så er det ikke noe hun kan klandres for, melder advokaten.

Motstridende forklaringer

I tingretten festet dommerene ikke lit til kvinnens forklaring fordi hun endret forklaring flere ganger. Hun forklarte seg blant annet forskjellig i ulike avhør, og hun endret også sin forklaring under hovedforklaringen og dette ble påpekt av retten.

— Ved rettens bevisvurdering står det sentralt at tiltalte har avgitt sterkt motstridende, og uforenlige forklaringer. Dette gjelder ikke bare for spørsmålet om drosjesjåføren skal ha voldtatt henne eller ikke, men også på flere andre sentrale punkter, skriver retten.

Hun erkjente også straffeskyld for falsk anklage i to politiforklaringer. Men i hovedforhandlingen gikk hun dels tilbake på dette.