AGDER: — Det har vært ganske kaos ja. Jeg har dratt opp fem biler fra grøfta i kveld, og sendt to oppdrag videre på grunn av kapasitetsproblemer. Tre av bilene kjørte på sommerdekk, mens andre hadde utslitte vinterdekk, sier Jøran Lantz i Viking på Evje.

Dårlig skodd Samme tilfeller kan både Viking i Kristiansand og Viking øverst i Setesdal melde om.

— Det har vært utforkjøringer som skyldes dårlige dekk. Men det har vært vanskelige kjøreforhold generelt, så til og med sjåfører med gode dekk har slitt for å komme seg fram, sier Gunnar Helle hos Viking på Rystad.

Ødelagt ambulanse Helle har blant annet hjulpet flere bilførere som har slitt med å komme opp bakkene på Brokke. I tillegg gikk den ene ambulansen i Setesdal i stykker. Denne måtte slepes til Kristiasand for reparasjon. Nå er den reparert, og i drift igjen.

Anders Fjermedal i Viking Kristiansand synes dagens oppdrag vitner om at snøværet har kommet brått på.

— Det virker som om snøværet har overrasket mange. Flere har blant annet kjørt på sommerdekk, sier Fjermedal.

Overrasket - Mange som ringer til oss opplyser at de kjører på sommerdekk, og lurer på hvordan forholdene er på veien, sier vaktoperatør ved veitrafikksentralen, Jan Erik Lund.

Han er overrasket over hvor mange som legger ut på landeveien med dårlige dekk.

— Dette uværet har vært varslet i flere dager, så det burde ikke komme som noen overraskelse på folk. Det er ikke trygt i det hele tatt, og aldelses uforsvarlig. Vi oppfordrer derfor bilister til å være godt skodd i dette været, sier Lund til fvn.no.