HOVDEN: Klokken 03.50 natt til søndag fikk politiet de første meldingene om et kjempeslagsmål i Hovden sentrum.

— Meldingene lød på at det var ti til 15 personer innblandet og at det ble benyttet spader som slagvåpen. Slagsmålet skal siden ha løst seg opp og de involverte løp til alle kanter. Flere var skadet og blødde, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Rømte til skogs

Kort tid etter fikk politiet nok en telefon fra Hovden. Denne gang fra en 16 år gammel gutt, hjemmehørende i Sør-Audnedal. Han var på Hovden for første gang, hadde vært involvert i slåsskampen og hevdet å ha rømt fra en gjeng som skulle ta ham.

— Gutten hadde løpt til skogs, og han hadde ikke peiling på hvor han befant seg. Han husket ikke navnet på boligfeltet han løp fra, og var helt i villrede. Vi prøvde å hjelpe ham via telefon, men mistet kontakten. Da forsøkte vi å sette ham i telefonisk kontakt med Røde Kors. Det lyktes ikke, så vi kalte ut letemannskap like før klokken 05, sier Solås.

Funnet ved hjelp av mobilen Lokale Røde Kors-mannskaper og folk fra den lokale fjellredningsgruppen ble kalt ut. For å finne ut hvor de skulle lete, sjekket politiet telefonutskrifter og kom i kontakt med ungdom på en hytte ved Hartevann.

— Det viste seg at gutten hadde løpt fra en fest på denne hytta, og at han siden hadde funnet veien tilbake. Fjellredningsgruppa fant ham på hytta klokken 06.35, sier operasjonslederen.

Til sykehus - Gutten var helt i ørska da redningsmannskapet fant ham. Han hadde fått et kraftig slag mot hodet, mistet klær og mobiltelefon og var så forvirret at det ble besluttet å sende ham i taxiambulanse til en undersøkelse på Sørlandets sykehus i Kristiansand, opplyser Solås.

Hvorvidt det kommer noen anmeldelse av forholdet er foreløpig uvisst.