ARENDAL: Arendals-politiet har oppfylt alle kravene til sin virksomhet det siste året, bortsett ifra når det kommer til voldskriminalitet, skriver Agderposten fredag.

Dette vil politistasjonssjef, Jan Sverre Krogstad nå ta et grep om, og torsdag stilte han i driftsstyre og lovet i en redegjørelse at voldskriminaliteten neste år skal halveres.

-Selv om bøtesatsene er økt kraftig, fører det ikke til mindre vold i byen, sa Krogstad.

Politimester i Agder Politidistrikt, Bjørn Hareide krevde maksimalt 160 voldsepisoder i Arendal i 2006. Tallet endte på 225. Trenger mer penger

For å bøte på voldskriminaliteten ønsker politistasjonssjefen i Arendal 500.000 kroner i støtte til politiet, og sier de da vil ha mulighet til å sette inn flere tjenestemenn på overtid i helgene. Den økte tilstedeværelsen av politi i bybildet vil, ifølge han, ha en gunstig effekt når det kommer til å redusere volden. Han har stor tro på at dette vil bidra til å halvere antallet voldsepisoder neste år.

-Pengene vi har til disposisjon er imidlertid låst i faste utgifter. Vi har ikke det ekstra handlingsrommet som gir oss mulighet til å sette inn ekstra ressurser der det trengs mest, mener Jan Sverre Krogstad.

Ønsker nytt fengsel

I tillegg til økt bemanning i gatene, ønsker Krogstad også et nytt fengsel nærmere Arendal, og han ber nå politikerne om å ta grep.

-Vi bruker omtrent 10 prosent av ordensavdelingens ressurser på å frakte fanger til og fra Åna fengsel i Rogaland, fordi det ikke er ledig fengselskapasitet. Tjenestemenn kan kjøre bil i 10-12 timer bare for å få fremstilt en fange for forlenget varetektsfengsling i Arendal. Det er ikke god utnyttelse av politiets ressurser, sier han.