KRISTIANSAND: — Ti år er jo ikke mye i norsk mediehistoie, men for oss i TVSør har disse ti årene vært veldig viktige. Det er all grunn til at å feire at vi har vært på eteren i 10 år. Vi synes selv vi har blitt en viktig del av mediebildet på Sørlandet, sier daglig leder og redaktør for TVSør til fvn.no

Mjaaland og ansatte ved Mediehuset Fædrelandsvennen begynte feiringen av TVSør sitt 10 års jubileum med kake i ettermiddag. Men jubileumet skal markeres på flere måter.

— Vi markerer det med annonsekampanjer hvor vi gratulerer oss selv og lager mimreprogrammer i en uhøytidelig form.

— Hvilke mål har TVSør for fremtiden?

Vårt mål er at vi via det digitale bakkenettet skal nå ut til enda flere seere på Sørlandet. Vi jobber nå med å få ut sendinger på parabol. Samtidig er målet vårt å bli en stadig viktigere leverandør av levende bilder til Mediehuset Fædrelandsvennen.

— Hvem er hovedkonkurrenten deres?

— På nyheter er det jo NRK Sørlandet. Men vi har også konkurranse om reklamekunder. Der slåss vi med mange forskjellige aktører. Likevel er vi de eneste som kan lage lokal TV-reklame.

— Hva er det som skillet TVSør fra NRK Sørlandet?

— Jeg vil si at vi gjennom disse ti årene har vi vært tettere på folk, litt mer uhøytidelige og så har vi vært klart flinkere på sport. Men jeg har stor respekt for NRK som konkurrent både når det gjelder menneskelige ressurser og det de har av teknisk utstyr.

— Hvordan ser TVSør ut om 10 år?

— I fremtiden tror jeg vi får en sammensmelting av web og TV. Jeg tror mye tyder på at web-tv og innhold på nettet blir en viktig del hverdag vår, men jeg tror også at behovet for vanlig TV er tilstede. Behovet for lokalt innhold blir bare større og større i en verden med stadig flere TV-kanaler.