KRISTIANSAND: - Det er bare en mening om dette fra vår side. Det må være utslag av ungdommelig overmot. Jeg vet nesten ikke hvilket ord jeg skal bruke, men dette er jo totalt forkastelig, sier Johan Mjaaland, distriktssjef i Statens Vegvesen i Vest-Agder.

— Hvis det stemmer det guttene forteller, er det totalt forkastelig med slike hastigheter på denne strekningen. Veien har mye trafikk i tillegg til at den har dårlig standard. Det er derfor svært negativt at noen driver på med dette, sier han til fvn.no.

Vil ikke avsløre - Hvordan går det egentlig an å kjøre så fort forbi 15 fotobokser uten at blitzen går av?

— Det er politiet som er den rette til å svare på dette. Det er de som bestemmer hvor og når fotoboksene skal være. Vegvesenet gjør alt det praktiske med å sette dem ut og drifte dem. Når det er sagt, går det på rundgang hvilke kameraer som er skrudd på til enhver tid og hvilke som ikke er skrudd på, og dette kjenner ikke jeg til, sier Mjaaland.

— Hvis jeg hadde visst det, ville jeg likevel ikke gått ut med det i media. Jeg vil ikke avsløre hvor store sjansene er for å bli tatt, sier han.

Han sier at poenget med boksene ikke først og fremst er å ta folk, men å virke avskrekkende i forhold til fart.

Vil vurdere anmeldelse Boksene blir først og fremst satt opp på steder hvor det kjøres fort og hvor det er mye ulykker for å øke trafikksikkerheten. Mjaaland forteller at da det ble satt opp fotobokser i begge retninger i Baneheitunnelen, gikk farten ned 6 – 7 km/t de første årene. I tillegg sank ulykkene fra 10 – 15 i året, til ett – to i året.

Han sier også at det ikke kan ha vært film i noen av boksene guttene kjørte forbi.

— Hvis det hadde vært film i dem, skulle blitzen gått av når de passerte, sier han.

— Vil dere gjøre noe med boksene på bakgrunn av denne saken?

— Denne historien kom som en nyhet på meg, men jeg vil ta en prat med kolleger og politiet for å se hva vi kan gjøre med dette. Her har ungdommene kjørt gjennom fire fylker, og vi vil selvfølgelig vurdere å anmelde dem. Det ville vært forebyggende å få tatt dem, sier Johan Mjaaland til slutt.