LYNGDAL/KRISTIANSAND: — Vi må få cowboyene vekk fra landeveien. Folk med egne regler, som ikke ønsker å følge lovverket, har ingenting på veien å gjøre, sier Egeland til fvn.no.

Les også: 45 tatt i fartskontroll på E 39 Skuffet I går ble 45 sjåfører bøtelagt for å ha kjørt for fort langs Lenefjorden i Lyngdal. Fem sjåfører mistet lappen, og 12 av sjåførene som ble bøtelagt, kjørte vogntog.

— At 12 forelegg skrives ut til førere av vogntog var i overkant av det vi forventet. I mange av ulykkene som har oppstått langs dette strekningen er det jo nettopp vogntog som har vært involvert, sa UP-sjef Steven Hasseldal til fvn.no.

Egeland i transportarbeiderforeningen er veldig skuffet over det nedslående resultatet.

— Jeg er veldig skuffet, men ikke overrasket over at det skjer. Jeg kjenner bransjen godt, og vet at det er tøffe tak for mange sjåfører. Varene skal frem, og mange ganger blir man presset av arbeidsgiver og oppdragsgiver. Det forsvarer likevel ikke å kjøre for fort. Man skal holde fartsgrensa, basta. Ikke minst på en ulykkesbelastet strekning hvor man har iverksatt et strakstiltak for å unngå flere ulykker, sier Egeland.

Ødelegger ryktet Han mener slike saker ødelegger bransjens allerede belastede rykte.

— Når bransjen selv ønsker å gjøre noe med problemene, så burde i alle fall sjåførene gå fram med et godt eksempel. Veldig mange gjør det, men 12 sjåfører på fire timer er mye, sier Egeland.

Han understreker likevel at de fleste sjåfører er seriøse, og holder fartsgrensa.

— Det er en liten gruppe som ødelegger for den store massen. Det skuffer meg når vi jobber for å bedre renomeet og drive med holdningsskapende arbeid. Sjåførene må gå i seg selv. Folk skal kunne føle seg trygg når de ferdes i trafikken, mener Roy Arild Egeland.