MANDAL: I dag kom tiltalebeslutningen fra Statsadvokaten i Agder, og ikke overraskende opprettholdes punktene fra siktelsen mot mannen. Dermed må 25-åringen møte i retten tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 127 første ledd, som omfatter vold mot offentlig tjenestemann. I tillegg til dette må den tiltalte 25-åringen svare for tre overtredelser av veitrafikklovens paragraf 31. Det var 1. juni en 25 år gammel mann nektet å stoppe i gågata Nedre Elvegata i Mandal da en polititjenestemann signaliserte at mannen skulle stoppe.

Kjørte 100 – 200 meter

Politimann måtte hoppe opp på panseret for ikke å bli påkjørt av fronten på bilen, og ble derfor liggende på bilpanseret mens sjåføren kjørte mellom 100 og 200 meter gjennom sentrum av Mandal.

Etter et døgn på frifot ble mannen, som er fra en bygd i nærheten av Mandal og en tidligere kjenning av politiet, pågrepet av politiet og varetektsfengslet i fire uker. Tidligere denne måneden fortalte politiadvokat Liv Seland ved Agder politidistrikt til fvn.no at de hadde godt håp om å få hastebehandlet saken slik at den kunne rettsbehandles innen utgangen av juni.

Blir sittende i fengsel

Til tross for at varetektstiden nå går ut, vil mannen bli sittende bak fengselsmurene i mange uker fremover.

— Saken hastebehandles ikke i retten fordi han starter soning av en 60 dager lang soning i dag. Han vil få opp saken mens han soner, forteller Seland til fvn.no.

Saken er berammet til 21. august i Lister tingrett.