To nederlendere i 50-årene var på vei med seilbåt fra Harlingen i Nederland til en norsk båtkjøper i Oslo da de ble overrasket av uvær i Skagerrak natt til i går. Han som sto til rors er fortsatt savnet, til trass for omfattende leting med Sea King-helikopter. Han skal ikke ha hatt redningsvest på. Seilbåten ble tatt inn til Homborsund i går.

— Den overlevende er blitt tatt hånd om av helsepersonell her i Grimstad i går og i dag. Han er sterkt preget av det som har skjedd, forteller seksjonssjef Leif Wilhelm Løvik ved Grimstad-politiet til Fædrelandsvennen onsdag ettermiddag. Den overlevende nederlenderen skal ikke ha pådratt seg fysiske skader. Løvik forteller følgende fra forklaringen den 50 år gamle nederlenderen har gitt:

— Han har forklart at de hadde delt opp vaktene seg i mellom, og at han var nedenunder i kahytten da han hørte et smell og et skikkelig dunk. Da han gikk opp for å se, var kameraten forsvunnet, forteller Løvik.

De to kameratene hadde tatt et oppdrag for en hollandsk megler med å seile en 34 fots Bavaria-seilbåt fra Harlingen i Nederland til kjøperen i Oslo. Underveis gjennom Skagerrak ble de overrasket av uvær. Ulykken da den ene falt over bord, skal ha skjedd ved 01-tiden natt til tirsdag, om lag 27 nautiske mil sørøst av Grimstad. Men på grunn av dårlig mobildekning fikk ikke kameraten meldt fra før ved 9-tiden tirsdag morgen.

Seilbåten ble tatt inn til Homborsund tirsdag. Her kunne det konstateres at seilene hadde revnet i uværet.

Løvik opplyser at den overlevende nederledenderen skal reise hjem med fly fra Kjevik i løpet av tirsdag kveld.

Et Sea King redningshelikopter lette over et stort område i Skagerrak hele tirsdag frem til klokken 22, uten resultat. I følge pressevakt Stein Jarle Landvik ved Hovedredningssentralen på Sola ble letingen ikke tatt opp igjen onsdag. Sjansene for å finne den savnede i live ble allerede tirsdag kveld karakterisert som svært små. Været var dårlig i området var fortsatt dårlig utover tirsdagen, med opptil to meter høye bølger. Temperaturen i sjøen er anslått til 10-12 grader.