OSLO: Kristiansandsmannen skulle jobbe noen dager i Oslo, men ble voldsoffer allerede første natten, skriver Aftenposten.no.

Rørleggeren ankom Oslo en julikveld i 2005. Etter å ha sovet noen timer i arbeidsbrakken han hadde med seg, våknet han av bråket fra to tyver som brøt seg inn i varebilen hans.

Fortsatt sykemeldt

Han gikk ut og tok de to mennene på fersken. Da han skulle undersøke bilen til de to tyvene ble han slått i bakhodet med det som trolig var rørleggerens egen rørtang.

Fornærmede fikk to brudd på hodeskallen og en ødelagt tann som følge av slaget. Han har i tiden etter voldsepisoden vært sykemeldt.

Tilkjent 120.000 kroner

En 29 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt for både verktøytyveri og selve voldshandlingen. I retten erkjente 29-åringen at det var han som slo ned rørleggeren.

Straffen er satt til fengsel i to og et halvt år og en bot på 1000 kroner. 29-åringen er i tillegg dømt til å betale rørleggeren drøyt 120.000 kroner i erstatning og oppreisning, skriver Aftenposten.no.

— Han er veldig, veldig lei seg for det som skjedde. Dette har gått inn på ham, sier mannens forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen.

I tillegg er en 28 år gammel mann dømt til 45 dagers fengsel for verktøytyveri.