KRISTIANSAND: — Dette har vært min verste dag, sier moren til fvn.no.

Hennes to år gamle sønn var i ettermiddag sporløst forsvunnet i over to timer. Rett før klokken 14 kunne en glad mor observere politbetjent Ingrid Mæhre komme gående ut av skogen med toåringen trygt plassert på skuldrene.

- Det var en enorm lettelse, sier hun.

Nyheten om at toåringen var blitt borte, spredde seg fort i nabolaget. Gleden var derfor stor når Mæhre kunne overlevere gutten til hans mor. Flere av barna kom løpende for å ta ham imot, og fulgte ferden tilbake til mors favn.

— Det var en fantastisk følelse å kunne levere ham tilbake i god behold, sier politibetjent Mæhre, som jobber i politiets hundesøkpatrulje.

Funnet sovende

Det var rett før klokken 14 at Sea King-helikopteret fant toåringen ved hjelp av varmesøkende instrumenter. Politibetjent Ingrid Mæhre ble sendt til stedet, hvor hun fant toåringen sovende. Gutten var da kommet seg godt og vel en kilometer unna hjemmet.

— Gutten var litt kald, men ellers i god behold, da vi fant ham et godt stykke unna der han sist ble observert, sier operativ uteleder Petter Osaland ved politiet til fvn.no.

— Han skulle bare ut for å leke med søsteren, og han hadde gått et stykke, fortsetter Osaland.

Et Sea King redningshelikopter, brannvesen, dykkere, frivillige og politi lette i ettermiddag med hunder etter den to år gamle gutten som var savnet ved Tjuvhelleren i Kristiansand.

Politiet fikk melding like etter klokken 11.30 tirsdag morgen, og sendte derfor ut hundepatruljer for å lete i området, som ligger på Hellemyr vest for Kristiansand sentrum.

Brannvesenet ble også innkalt for å gjennomsøke Revetjønn, som ligger i området der toåringen var savnet.

Lettede naboer

Gutten er fra nabolaget, som ligger i nærheten av stedet hvor leteaksjonen pågikk. Gutten var kledd i en sort parkdress og hadde på seg en rød lue.

Flere frivillige naboer var med å lette etter gutten i omkring 45 minutter før politiet ble koblet inn. Blant dem Ingunn Jørgensen.

— Vi er vanvittig lettet over at det gikk bra. Jeg har selv barn i samme alder, derfor ble det ekstra nært, sier hun.