KRISTIANSAND: Av utseende er den smukke treåringen pappa Julius opp av dage. Men nå overgår han snart opphavet i sprelske påfunn.

— Han er så hyperaktiv at det er helt ekstremt. Faktisk tror jeg han har adhd, han kan ikke sitte stille, flirer Rune Landås i Kristiansand Dyrepark.

Den erfarne dyrepasseren, som sammen med Julius (27) er sjef i Apejungelen, mener det kunne være interessant å få en kyndig faglig utredning av den viltre sjimpansekrabaten.

UT AV SKYGGEN.

Julius har to sønner. Eldstemann, Julius junior (3 ½), har havnet i skyggen av både pappa og lillebror (halvbroren). Forklaringen kan være at junior ble født på samme dag som tigeren Tinka, og kattedyret stjal alle overskrifter.

Den navnløse lillebroren (2 mnd.) ble rikskjendis etter fødselen i november, men skal henge på mor Dixis bryst i over ett år til. Enn så lenge er det storbror som kjører showet.

Og det gjør han til gagns. Dyreparkens nye storsjarmør er i sitt ess om dagen. Han turner og klatrer, ypper, erter, klyper, klasker og skråler til de andre sjimpansenes lettere fortvilelse, men publikums fornøyelse.

RAKKERUNGE.

— Han er full av spillopper, en rakkerunge, men bare god. Nå som Julius er blitt mer rolig og forsiktig, er han en god arvtaker til å holde liv i leiren, konstaterer Rune Landås.

Men som i de fleste hjem får treåringen beskjed når det går over styr. Da sier Julius fra, og guttungen adlyder. Hvis junior får et klyp eller bitt av kompisen Knerten (6), kan det være han søker trøst hos mamma Bini (24).

Ifølge dyrepasseren er det ingen grunn til å ta et steg tilbake om det skrikes høylytt i Apejungelen. Det er bare et tegn på tilfredshet i sjimpanseflokken, som i dag teller ti små og store.