SONGDALEN: — Mennene ble pågrepet i skogen langs fylkesveien som går over til Fidje og Utsogn, forteller politibetjent Jan Eikeland ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

Se intevju med politiet like etter pågripelsen:

Tok tyvene — feirer med kaffe

Les også:

Politiet kjenner identiteten til tyvene

Jakter på tyv i blå kjeledress

Innbrudd for tredje gang

Jakter fortsatt på tyvene

Fikk besøk av tyvene på gården

Se video fra leteaksjonen La på svøm Ifølge Eikeland ville ikke tyvene overgi seg frivillig, og forsøkte å flykte fra politimennene. De to tyvene la blant annet på svøm over ei elv i flukten fra politiet.

Den ene tyven ble pågrepet da han forsøkte å skjule seg ved ei gammel vannsag. Den andre la på sprang, men ble like etter pågrepet i ei steinur like ved. Den ene mannen var kun ikled ei underbukse da han ble tatt av politiet.

— Det var seks politimenn som til slutt gjennomførte pågripelsen, forteller Eikeland.

(PÅGREPET: Det var langs fylkesveien mellom Stokkeland og Fidje at de to litauerne ble pågrepet fredag formiddag. MMSFOTO: Tormod Flem Vegge) På epleslang Bakgrunnen for pågripelsen var at politiet i formiddag fikk tips fra en grunneier i området at to menn stod og spiste epler ved huset hans. Ifølge innringeren var mennene svært tynt kledd og det hele virket svært mistenkelig.

— Vi satte dermed i gang med hundesøk fra stedet hvor mennene ble observert. Sporet ledet oss ut i skogen gjennom ulent terreng og fram til stedet hvor mennene oppholdt seg, forteller Eikeland.

Politiet anser det som meget sannsynlig at rette personer er tatt. Eikeland har heller ikke grunn til å tro at flere tyver skal være på rømmen.

— Ingen av de pågrepne er etniske nordmenn, og det meste tyder på at vi har tatt personene politiet etterlyste i går, sier Eikeland.

Mennene blir fraktet til politistasjonen i Kristiansand, og vil bli avhørt i løpet av dagen.

Tok tyvene — feirer med kaffe Saken oppdateres.