SØGNE: — Det er stjålet i overkant av 20 pc'er. Det er ubehagelig, sier rektor ved Søgne videregående skole, John Lie, til fvn.no.

Lie er i gang med å få oversikten etter at skolen ble utsatt for innbruddet natt til fredag. Han har foreløpig ikke oversikt over hvor store verdier det er stjålet for, men har så langt registert at over 20 pc'er er stjålet fra skolen.

Innbruddet ble oppdaget da et av skolens brannslukkingsapparater ble tømt i skolebygget og dermed utløste brannalarmen.

Politiet fikk meldingen klokken 03.53 natt til fredag og var ifølge Lie raskt på stedet. Fredag formiddag ble åstedet undersøkt og saken anmeldt til politiet.

Knuste vindu på baksiden

  • Det er blitt knust et vindu på baksiden av skolen og de har tatt seg inn i bygget via baksiden, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Politiet har så langt ingen mistenkte i saken.

Lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Sogndalen lensmannskontor sier at de etterforsker saken som et grovt tyveri.

— Det har vært folk på åstedet i natt og sikret noen tekniske spor på stedet, men utover det har vi lite å gå på for øyeblikket, sier Pedersen, som håper på tips i saken.

- Hva tenker dere om omfanget av tyveriet?

— Pc'ene er noe som har vært kjøpt inn til skolen i 2006-2007. Markedet i Norge på den type ting står vel ikke høyest, men utover det vil jeg ikke si noe om at vi etterforsker tyveriet i noen bestemt retning.

- Gått som normalt

Ved skolen har undervisningen i dag gått tilnærmet som normalt.

  • Vi har kjørt undervisningen videre, og vi jobber ganske intenst for å gjenskaffe utstyret. Vi har prøvd å unngå at det går utover elevene, sier Lie.

Innbruddet fører likevel med seg en god del ekstraarbeid for skolens ledelse.

— Det er dessverre det vanlige at det påfører oss mye ekstraarbeid. Det er der det store tapet ligger, påpeker Lie.

Saken etterforskes nå videre av Søgne og Songdalen lensmannskontor.