KRISTIANSAND: — Det er trist at Caledonien som byens største hotell ikke har bedre forhold, sier Brede Nordhagen i Dark Season festivalen til fvn.no.

Les også:

Trosset stormen for Beatles og ABBA

Unormalt våt uke

— Vannet rant oppover

Nordhagen, som er med i prosjektgruppa til festivalen, fikk oppleve hvordan uværet over Sørlandet fikk byens største og mest eksklusive hotell til å lekke vann under festivalen i helgen.

Ved hjelp av bøtter i spisesalen Constance, hvor ingen publikummere befant seg, og i Caledonien Dancing, bedre kjent som CD'en, fikk hotellet fanget opp de største lekkasjene. Bøtter tok unna det meste, mens noe kom på teppene da bøttene ble fjernet da publikum strømmet på, ifølge Nordhagen.

— Lekkasjene kom av at det var store nedbørsmengder kombinert med storm, som fikk vannet til å renne oppover og inn i hotellet, sier direktør på Caledonien hotell, Pål Magne Steinsland, til fvn.no.

Ingen klager

Han jobbet hele helgen for å hindre lekkasjer og for å legge til rette for arrangementet. – Det var ikke snakk om flere hundre liter, men det dryppet litt. Vi skal huske på at Caledonien er et gammelt bygg, sier han.

Direktøren poengterer i likhet med Nordhagen at det kom ingen klager fra gjestene, som derimot koste seg stort i det yrende livet på hotellet.

— Det var ikke noen stor plage, men det er litt trist at det ikke er bedre forhold. Og for oss er det bare et sted i Kristiansand som vi kan arrangere en slik festival, sier Nordhagen, som ser positivt på planene om å rive hotellet og bygge det opp på nytt.

— Men det er vel flere år til ennå før noe slikt skjer, sier han.