KRISTIANSAND: Lærere kan bli tvunget til endrede arbeidstider.

Agder Kollektivtrafikk mener det kan spares millioner av kroner på mer effektiv skoleskyss hvis skolene i Søgne, Songdalen, Vennesla og Kristiansand tilpasser skoletidene til bussrutene.

Det betyr at enkelte skoler må utsette skoledagstart fra for eksempel 08.15 til 09.00 hver morgen og samtidig utsette skoleslutt tilsvarende.

Da kan færre busser betjene flere skoleruter. For hver spart buss, sparer man inn en halv million kroner.

— I utgangspunktet er dette vanskelig. For mange foreldre vil en halv time senere skolestart bety mange utfordringer på hjemmebane, for eksempel. Men reduserte kostnader er jo bra. Så vi må inn i dette og vurdere, sier tjenestesjef i Vennesla kommune, Kristin Robstad.

Hun legger til:

  • Vi har et dilemma. Er det skolebussen eller pedagogikken som skal styre skolens åpningstider? Kanskje kan dette kombineres, men i utgangspunktet må jo skolens behov veie tyngst, sier hun.

Agder kollektivtrafikk skriver til politikerne at selskapet i dag opplever et sterkt press fra skolene om å begynne mellom 08.15 og 08.35, og at dette er kostbart.

Fredag skal politikerne i areal- og transportutvalget for Kristiansandregionen si foreløpig ja eller nei til å utrede mer effektiv skoleskyss. Deretter skal det vurderes hvilke skoler som bør endre åpningstidene.

Agder kollektivtrafikk ønsker at pengene som spares på skoleskyss, brukes til bedre busstilbud i Kristiansand i rushtiden.