FLEKKEFJORD: Frikirka har forhandlet fram en avtale med lavprisselskapet Uno-X om å leie ut et område til bensin— og dieselpumper på kirkas eiendom. Frikirka i Flekkefjord holder hus i den tidligere Sørlandskroa et lite stykke utenfor byen. Like ved frikirka har kommunen solgt 140 dekar til ELTL-gruppen som skal ha store planer for området.

  • Kontrakten med Uno-X er ikke undertegnet, men vi godtar selskapets forslag til avtale, sier Rolf Bernhard Strømland i Frikirka. Hvor store leieinntekter det vil føre i kirkekassa er han foreløpig sparsommelig med å opplyse. Men desto mer bensin som selges fra den ubetjente stasjonen, dess flere kroner blir det i kirkekassa. Tidligere ordfører Sigmund Kroslid kjempet i flere år for å få en ubetjent stasjon med billigbensin i byens sentrum. Klager fra naboer av den tiltenkte plasseringen førte imidlertid til at bystyret stemte planene ned.

— Vi har en dialog om etablering på frikirketomta, men ikke skrevet kontrakt, sier en ordknapp Åge Jordal, rådgiver i YX Energi Norge AS.